01.07.2024-14:29 (Son Güncelleme:01.07.2024-15:32)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çarpıcı 'Kayseri' Açıklaması: "Ayrımcılık, ötekileştirme, düşmanlaştırma AK Parti siyasetinde yer bulmayacaktır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 2. İstişare Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kayseri'de yaşanan cinsel saldırı olayına değinerek, toplumun huzurunu bozmaya yönelik provokasyonlara karşı uyarıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de bir kız çocuğuna yönelik cinsel saldırı olayının ardından yaşanan gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, hukukun üstünlüğüne vurgu yaparak, toplumsal huzurun korunması gerektiğini belirtti. Erdoğan, bu tür olayların toplumda infiale yol açmaması için gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.

Provokasyonlara Karşı Uyarı

Erdoğan, yaşanan olayların ardından provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek, yabancı düşmanlığı ve ayrımcılığa müsaade edilmeyeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı, adaletin hızlı ve etkin bir şekilde işlemesi için gerekli tüm adımların atıldığını vurgulayarak, şunları söyledi:

>"Merkez Yürütme Kurulu kıymetli üyelerimiz, değerli başkanlarımız, grup başkan vekillerimiz ve dava arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sizlerin vasıtası ile 81 vilayetimizdeki vatandaşlarımıza selamlarımı iletiyorum. Toplantımız münasebeti ile sizlerle olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Toplantının içeriğine katkı sunan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni başkanlarımızı, tekrar seçilenleri yürekten tebrik ediyorum.

>"ORTAK AKILLA ÇÖZÜM YOLLARI ARIYORUZ">Seçim döneminde bir araya geldik ancak AK Parti'nin istişare toplantılarını seçim nedeni ile gerçekleştiremedik.

>Geçen ay başında burada partimizin kurmay kadrosu ve vekilleri ile beraber olduk. Diyaloğa önem veriyor ve ülke konularına ortak akılla çözüm arıyoruz. AK Partili başkan arkadaşlarımızla bir araya gelelim istedik. Hem projeleri görüşelim hem yol haritasını şekillendirelim dedik. Davetimize katılanlara teşekkür ediyorum. Gerek il ziyaretleri gerek farklı toplantılarda sizlerle sık sık bir araya geleceğiz.

>
>"22 YILDIR İKTİDARDA OLMA SEBEBİMİZ YEREL YÖNETİM BAŞARILARIDIR">AK Parti'nin hikayesi yerelden genele ilerleyen başarı hikayesidir. Halkı içinden yükselmiş partiyiz. Millete hizmet yolculuğuna belediyelerden başladık. Yerel yönetimlerdeki başarılarımız yeni kapıların açılmasına vesile oldu. Kendimizi önce belediyelerde ispat ettik, milletimiz bizi yerel yönetimlerde tanıdı ve güvendi. 2002 yılında bu sefer ülkeyi yönetme sorumluluğunu AK Parti'ye verdi. 22 yıldır iktidarda tutan yerel yönetimlerdeki başarılarımızdır. AK Parti'nin referans kaynağı yerel yönetimlerdir. Bu değişmemiştir değişmeyecektir. AK Parti birikimi ile vizyonu ile yerel yönetimlere tüm >dünyanın en yetkin en donanımlı siyasi hareketidir.

>"KENDİ PARTİLERİ BİLE İSYAN ETTİ">Düne kadar seçim kazanmak için atıp tutanlar bugün ekmekten suya ellerinin altındaki her şeye zam yapıyorlar. Ucuzlatacağız, fiyatını indireceğiz hatta bedava yapacağız dedikleri hizmetlerin tamamında fiyat artışına gittiler. Gemiyi öyle bir azıya aldılar ki kendi partileri bile isyan etti.

>Verdikleri sözlerin arkasında durmak yerine bütün enerjilerini bahane bulmaya harcıyorlar.

>KAYSERİ'DEKİ OLAYLAR
>Türkiye'nin fay hatlarıyla oynamaktan herkes uzak durmalı. Birilerinin kendi beceriksizliğinin faturasını, evini barkını terk etmiş insanlara kesmeye göz yumulmamalı. Dün Kayseri'de küçük grubun yol açtığı durumun nedeni muhalefetin zehirli söylemidir. Vandallık yapmak kabul edilemez. siyasi kazanım uğruna nefret söylemine tevessül etmek acizliktir. Ayrımcılık, ötekileştirme, düşmanlaştırma AK Parti >siyasetinde yer bulmayacaktır. Biz iktidarı ve muhalefeti ile Türkiye'ye hizmet etme arzusundayız."

cerenpeksen@haber365.com