29.06.2024-10:59 (Son Güncelleme:29.06.2024-17:18)

Cumhurbaşkanı Erdoğan diplomasi trafiğine başlıyor: İlk olarak Kazakistan’a gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki ay yoğun bir diplomasi trafiğine girecek. Erdoğan kritik zirvelere katılacak ve önemli görüşmeler gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki günlerde üç önemli uluslararası zirveye katılacak. İlk olarak, 3-4 Temmuz'da Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan zirve turuna başlıyor

AA’da yer alan habere göre; Ardından, 6 Temmuz'da Azerbaycan'ın Şuşa kentinde gerçekleştirilecek Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'ne iştirak edecek. Erdoğan'ın temmuz ayındaki diğer önemli programı ise 9-11 Temmuz tarihlerinde ABD'nin başkenti Washington DC'de düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak olacak.


Bu zirvelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Gazze başta olmak üzere bölgesel konuların yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşı, terörle mücadelede işbirliği, ekonomik ve ticari işbirliği gibi gündem maddelerini ele alması bekleniyor.

Uluslararası teşkilatlar çerçevesinde işbirliğini güçlendirecek adımların da masaya yatırılacağı zirvelerde, Erdoğan'ın mevkidaşlarıyla çok sayıda ikili görüşme gerçekleştirmesi planlanıyor.

kursat@haber365.com.tr