Cumhurbaşkanı Erdoğan BM'ye Sert Sözlerle Yüklendi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu'na katılmak için gittiği New York'tan BM'ye sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, Bu kuruluşların, yapıları gereği, genellikle global barıştan ziyade, belli güçlerin menfaatlerinin korunmasına hizmet ettiklerini biliyoruz." dedi.
Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu toplantısına katılmak için New York'ta olan Cumhrubaşkanı Erdoğan, Mandarin Otel'de yapılan "TÜRKEN Vakfı Geleneksel Gala Yemeği"ne katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:
SURİYELİLERİN EVİNE DÖNMESİ
''Şehitler vererek yaptığımız operasyonlar sayesinde 260 binin üstünde Suriyeli kardeşimizin ülkesine dönmesini sağladık. Son İdlib probleminde olduğu gibi, tek bir sivilin bile burnunun kanamaması için diplomatik arenada yoğun uğraşlar verdik. Bu çabalarımızın sonucunu görmeye de başladık.''
İDLİB KRİZİNDE YOĞUN ÇABALAR YÜRÜTTÜK
Erdoğan, ''Son İdlib probleminde olduğu gibi, tek bir sivilin bile burnunun kanamaması için diplomatik arenada yoğun uğraşlar verdik. Bu çabalarımızın sonuçlarını görmeye da başladık.'' dedi.
GÜVENLİ BÖLGELER ARTACAK
''İnşallah önümüzdeki günlerde Fırat'ın doğusunu da içine alacak biçimde, Suriye'nin içindeki emniyetli bölgeleri artırmayı sürdüreceğiz.''
ÇETELERİN KÖKÜ KAZINANA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK
Erdoğan, "Ülkemize dönük terör tehdidi bitene, Suriye'nin geleceğine kast eden çetelerin kökü kazınana dek mücadelemizi vereceğiz." dedi.
KUDÜS'Ü İŞGALCİLERİN İHTİRASLARINA TERK ETMEYECEĞİZ
Erdoğan: "İlk kıblemiz Kudüs'ü, işgalcilerin ve Filistinlilere devlet terörü yapanların ihtiraslarına bırakmayacağız."
İSRAİL VE ABD'YE KUDÜS RESTİ
Erdoğan, "İsrail ve Amerikan hükumetlerinin Kudüs'ün izzetini ve onurunu ayaklar altına alan tacizlerine karşı mücadelemizi diplomaside en üst seviyede vereceğiz."
BMGK'NIN ACZİYETİNİ KABUL EDİYORUZ
Erdoğan, Arakan, Suriye ve Filistin'de olanlara işaret ederek "Tüm bu problemlerin çıkmaza girmesinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi gibi global barış ve istikrarın garantörü kuruluşların acziyetini tabiki kabul ediyoruz. Bu kuruluşların, yapıları gereği, genellikle global barıştan ziyade, belli güçlerin menfaatlerinin korunmasına hizmet ettiklerini biliyoruz." dedi.
"Mezhebi ve etnik çeşitliliklerimizi çatışma yada üstünlük vesilesi değil, ümmetin renkliliğinin, zenginliğinin birer örneği olarak kabul edeceğiz. Diğer din üyelerini dışlamadan, insanlığın ortak paydalarında buluşmanın yollarını arayacağız."
"Amerikalı Müslümanların son dönemde siyasete ve önümüzdeki seçimlere dönük yükselen ilgisini memnuniyetle karşılıyorum. Seçimler neticesinde pek çok kardeşimizi temsil ve karar makamında da inşallah göreceğimize inanıyorum."
Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.