09.09.2024-09:53 (Son Güncelleme:09.09.2024-10:11)

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Bugün Kabine Toplantısı Yapılacak: OVP'den Gazze'ye...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Kabine toplanıyor. Yapılacak toplantıda önemli konuların konuşulması bekleniyor. OVP'den Gazze'ye birçok konu ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği Kabine, bugün toplanıyor.

Masada Önemli Konular Var

Türk ekonomisindeki gelişmeler, İsrail-Gazze savaşı, terörler mücadele operasyonları gibi birçok önemli konu kabine toplantısının gündeminde yer alıyor.

OVP Değerlendirilecek

Beştepe'de bugün yapılacak toplantıda en önemli konu ekonomi olacak. 5 Eylül günü açıklanan ve Türk ekonomisinin 3 yıllık yol haritasını oluşturacak ''Orta Vadeli Program'' değerlendirilecek.

Ekonominin ele alınacağı toplantıda enflasyonun tek haneye düşürülmesi, yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı gibi ana maddeler de değerlendirilecek.

Gazze Meselesi Görüşülecek

Toplantıda ele alınacak bir diğer konu ise orta doğuda yaşanan gelişmeler olacak. İsrail'in 7 Ekim'den beri Gazze'ye yönelik sürdürdüğü katliamlar değerlendirilecek. Ateşkes görüşmeleri başta olmak üzere Gazze'ye gönderilecek insani yardımlar hakkında yapılan çalışmalar gözden geçirilecek.

Terörle Mücadele

Toplantılarda terörle mücadelede gelinen son nokta değerlendirilecek. Yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili son durum değerlendirilecek.

damlaeroglu@haber365.com.tr