07.09.2024-15:55 (Son Güncelleme:07.09.2024-15:55)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Ayasofya'yı Zincirinden İmanla Kurtardık''

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli'de düzenlenen "21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuşuyor.

SON DAKİKA... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli'de düzenlenen "21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuşuyor.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Bir İmam Hatip mezunu olarak Kurultayın bahtiyarlığını yaşıyorum. İmam Hatiplerin kuruluşunda emeği geçenleri rahmetle anıyorum.

Bu büyük çınarın meydana gelmesi için nice gönül insanımız oldu. İmam Hatip davasının çilesini sırtlamış nice kahramanlar var. Bu davaya kendini adamış öğretmenlerimiz var.

''Türkiye'yi İlklerle Tanıştırdık''

Türkiye'yi bölgemizin parlayan yıldızı haline getirdik. Son 22 yılda Türkiye'yi ilklerle tanıştırdık. 22 yılda milletimiz için eser ve hizmette ilkleri yaşattık.

Biz İmam Hatipliler olarak İstiklal Marşı'mızın muhteşem ruhunu yaşattık, onun kılavuzluğuyla bu yolda yürüdük, Hakk'a tapan milletin istiklali için çok çalıştık.

''En Büyük Eserim''

Bana ömrüm boyunca yaptığın tek bir şeyi söyle deseler, tereddüt etmeden vereceğim cevap; İmam Hatip okullarının önündeki engelleri kaldırmak, İmam Hatiplerin eğitim seviyesini arttırmak olacaktır. Sevgili İmam Hatipli kardeşim sen eskisinden daha çoksun, eskisinden daha güçlüsün. Sen varsan şehadetleri dinin temeli olan ezan yurdumun üstünde ebedi olacak. Sen varsan Allah-u Ekber sesleri hiç eksilmeyecek. Sen varsan bu millet mazlumların umut kaynağı olmaya devam edecek. İşte biz İmam Hatipliler olarak en başta bunu kazandık.

''Ayasofya'yı Zincirlerinden Bu İmanla Kurtardık''

Ayasofya'yı zincirlerinden biz bu imanla kurtardık. Fatih'in emanetine sahip çıktık. Tüm İslam aleminin kalbindeki sızıyı biz dindirdik.

''İmam Hatip Mücadelesi Bir Vatan Savunmasıdır''

Allah ömür verdikçe yarın da istikametimiz bu olacaktır. Bu ülkenin her bir vatandaşı bizim için değerlidir. Biz okullar arasında ayrım yapmıyoruz. Ülkenin her bir okulu da bizim için önemlidir. İmam Hatipler varlık sebeplerini hakkıyla ifa etmiş eğitim kurumlarıdır. Direnişin ve dirilişin sembolüdür. İmam Hatip mücadelesi bir vatan savunmasıdır. Varlık yokluk mücadelesidir.

Bir avuçtuk şimdi okyanus olduk.

Gençliğin ahlakı, aile kurumu çok tehlikeli bir saldırı altındadır.

Sosyal Medya Tepkisi

Masum gibi görünün bütün sosyal medya içerikleri milletimizin imanını hedef almaktadır. Bununla baş edecek olanlar sizler olacaksınız.

GAZZE

Gazze'de soykırım devam ediyor. Filistinliler daracık toprak parçalarına sıkıştırıldı. Dün çok gencecik bir evladımızı katlettiler. Bugüne kadar 17 bini çocuk, 40 bin masum sivili öldürdüler

''İsrail, Önce Lübnan'a Sonra Türkiye'ye Göz Koyacak''

İsrail durmayacak, sıra Lübnan'a gelecek; vatan topraklarımıza göz koyacak. İsrail devlet terörünü durduracak yegane adım İslam ülkelerinin ittifakıdır. İsrail soykırımına karşı atılacak yegane adım İslam ittifakıdır.

''15 Temmuz'da Ordumuzu Ölümcül Urdan Kurtardık''

Türk askerini, Türk ordusunu muhteşem zaferlere götüren hiç şüphesiz göğsündeki imandır. 15 Temmuz'da ordumuzu ölümcül bir urdan kurtardık."

Bayrağı sizler teslim alacaksınız. Sizler İmam Hatiplisiniz. Büyüklerimiz kurdular biz yaşattık ve büyüttük. Sizler ileriye taşıyacaksınız. Allah sizlerle beraberdir.

''Bu Kılıçları Kime Çekiyorsunuz?''

Bu ordu milletindir ve milletimizin gözbebeğidir. Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz.

Mezuniyet töreninde kılıçlar çektiler, bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Bununla ilgili araştırmalar yapılıyor. Birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek. Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil.

Bu oyuna nasıl gelindi. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Üniversiteyle görüşmemizi yaptık. Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine fırsat vermeyiz. Gerekli adımları mutlaka atarız ve atacağız.

Biz tarihin bir sahnesinde görev ve yetki aldık. Bu uzun soluklu bir yürüyüştür. Düz biz yokken bu dava vardı, yarın biz olmayacağız ama dava var olacak. Sizler davayı teslim alacaksınız

damlaeroglu@haber365.com.tr