25.09.2024-13:14 (Son Güncelleme:25.09.2024-13:14)

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ada'nın Sesine Kulak Verdi: Küçük Ada İyileşti! Okula Başladı

Bitlis'teki törende ''Göz ameliyatıma destek ol Tayyip dede'' pankartıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım isteyen Ada, sağlığına kavuştu ve okuluna başladı.

Bitlis'te 2018 yılında kafa çarpmasına bağlı olarak meydana gelen kayma nedeniyle denge bozukluğu yaşayan Ada Koçyiğit, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü kutlamalarında Bitlis'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törende açtığı pankartla gündem olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Verdi

Küçük ada törende, ''Göz ameliyatıma destek ol Tayyip dede'' yazılı pankart açmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adayı fark etmesi üzerine, kız çocuğuyla ilgilenilmesi yönünde talimat verdi.


Küçük Ada Arkadaşlarına Kavuştu

Yapılan görüşmeler sonucunda küçük ada Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi ve kontrollerin ardından evine geri döndü. >Kendisine verilen göz damlasını kullanan küçük Ada, Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu 4. sınıfa başlayarak arkadaşlarına kavuştu.

Ada'nın babası Musa Koçyiğit, Bitlis'e törene gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görmeleri üzerine pankart açtıklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kayıtsız kalmadığını söyledi.

Baba Koçyiğit, "Hemen bilgilerim istenildi ve ardından kızımla İstanbul'a gitmemize karar verildi. 31 Ağustos'ta Diyarbakır'dan İstanbul'a gittik. 3 Eylül'de doktorla görüştük. Kızım 13 Eylül'de göz ameliyatı oldu. Doktor, 'bir hafta daha burada bekleyin Ada'nın gözünü göreyim. Ondan sonra sizi Bitlis'e göndereyim' dedi. 3 gün Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kaldık. Çok şükür kızımın sağlığı iyi. Pazartesi günü de kızım okuluna başladı. Çok şükür eğitimine devam ediyor ve göz sağlığı iyi." dedi.

''Emeği Geçen Herkesten Allah Razı Olsun''

1 ay sonra Ada'nın tekrar kontrol randevusuna gideceğini aktaran baba Koçyiğit, "Bu süreçte öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sağlık Bakanımızdan, valilerimizden, müdürlerimizden, Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğinden ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Şu anda küçük Ada'nın göz sağlığının çok iyi olduğunu aktaran baba, ilerleyen günlerde ne olacağının henüz bilinmediğini ve doktorların 1 ameliyatın daha gerekli olabileceğini söylediklerini aktardı.

Süreçle ilgili doktorunun karar vereceğini dile getiren Koçyiğit, "Ada'nın göz sağlığı benim imkanlarıma kalsaydı yaptıramazdım. Maddi imkansızlıklardan dolayı bu yola başvurdum. İşsiz olduğum için yapılan yardımlarla bunlar oldu. Herkese teşekkür ederim." dedi.


''Her Şey Tayyip Dedemin ve Sağlık Bakanımızın Sayesinde Oldu''

Ada, törende açtıkları pankartı fark ederek talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan için şu sözleri kullandı:

"Tayyip dedem pankartı gördü. Diyarbakır'dan İstanbul'a gittim. Orada ameliyat oldum. Tekrar Bitlis'e geldim. Arkadaşlarımla buluştum. Artık derslerime çalışıyorum. Bir ay sonra kontrolüm var. Her şey Tayyip dedemin ve Sağlık Bakanımızın sayesinde oldu. Onlara çok teşekkür ederim."

damlaeroglu@haber365.com.tr