23.09.2024-09:19 (Son Güncelleme:23.09.2024-09:19)

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de: Kritik Görüşmeler Gerçekleşiyor! Ana Gündem Gazze!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği New York'ta önemli temaslarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurul'una katılmak üzere gittiği New York'ta önemli temaslarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Arnavut Başbakanı Rama ile Türkevi'nde bir araya geldi. Erdoğan ile Rama arasında yapılan toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Türkiye-Arnavutluk

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Başkan Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için bulunduğu ABD'de, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yı kabul etti.

İkili görüşmede Başkan Erdoğan, 7 Ekim'den beri devam eden İsrail katliamlarının bölgesel ve küresel barışa zarar verdiğini, insan hakları ve uluslararası hukuk ihlallerine artık bir dur denmesinin gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rama arasında yapılan görüşmede, Türkiye-Arnavutluk ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel sorunlar konuşuldu. >Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ikili ilişkileri her alanda daha da geliştirmek için çalışmalara devam edileceğini belirtti.


Türkiye-Sırbistan İlişkileri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diğer bir konuğu Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic oldu. Türkevi'nde gerçekleştirilen görüşmede Türkiye-Sırbistan arasındaki ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel sorunlar değerlendirildi.

Başkan Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin her alanda güçlenmeye devam ettiğini, iş birliği alanlarını çeşitlendirme ve geliştirmeye büyük bir kararlılık içinde devam edileceğini ayrıca Sırbistan ile Kosova arasındaki diyalog sürecinin devamının önemli olduğunu belirtti.


Gündem Gazze

Türkevi'nde gerçekleştirilen görüşme basına kapalı olarak yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in saldırıları nedeniyle büyük insanlık dramının yaşandığını, İsrail'in katliamlarının durması için uluslararası toplumun tek ses olması gerektiğini, çatışmaların daha da yayılması durumunda, dünya barışının daha büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olacağını aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin New York şehrinde Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ve Ensar Vakfının birlikte kurdukları TURKEN Foundation'ı ziyaret etti. Erdoğan ABD'li düşünce kuruluşu temsilcileriyle yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi.

damlaeroglu@haber365.com.tr