26.10.2024-11:29 (Son Güncelleme:26.10.2024-11:29)

Cumali, Şanlıurfa'nın Yeni Maskotu

Şanlıurfa'da koruma altındaki ceylanlardan biri olan Cumali, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Cumali: Şanlıurfa 75. Yıl Ceylan Üretme İstasyonu'nun Maskotu

Şanlıurfa'da türkülere ilham kaynağı olmuş ve nesli tehlike altında bulunan ceylanlardan biri olarak bilinen "Cumali", insanlarla iç içe yaşamaya devam ediyor.

Cumali'nin Koruma Altına Alınışı

Şanlıurfa 75. Yıl Ceylan Üretme İstasyonu'na yavru yaşta getirilen Cumali, burada çalışanların ve ziyaretçilerin maskotu haline geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı istansta, nesli tükenme tehlikesi altındaki ceylanların sayısı her geçen gün artış gösteriyor.

İnsanlarla Olan İlişkisi

İki yıl önce bir evde bulunmasının ardından koruma altına alınan Cumali'ye bu isim, istasyon çalışanları tarafından verilmiş. Bakımını üstlenen personel, bu yavru ceylana kendi çocukları gibi bakarken, Cumali de insanlardan kaçmak yerine onlarla daha yakın ilişkiler kurmayı tercih ediyor.

Ziyaretçilerin İlgisi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürü Mehmet Cezayiroğlu, Cumali’nin bakım sürecini detaylandırarak, "Küçük yaştan itibaren özenle besleniyor. Buradaki ekip arkadaşlarımız ona Cumali ismini uygun gördü. İnsanlarla olan bağı sayesinde özellikle köylerden gelen öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor" dedi.

Sonuç

Farklı bir ortamda, diğer ceylanlardan ayrı dolaşan Cumali, istasyona gelen ziyaretçilerin gözdesi haline gelerek, buranın maskotu oldu. Hem ceylanlara, hem de insanlara neşe kaynağı olmayı sürdürüyor.

Şanlıurfa 75. Yıl Ceylan Üretme İstasyonu'na yavruyken getirilen ve "Cumali" ismi verilen ceylan, çalışanların ve istasyona gelen ziyaretçilerin maskotu oldu. Bakımını yapan personelin yanından ayrılmayan "Cumali"ye merkezi ziyarete gelenler de ilgi gösteriyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr