25.04.2020-12:38 (Son Güncelleme:25.04.2020-12:35)

Çukurova'da Tarımsal Üretim Hız Kesmiyor

Türkiye'nin mühim tarım merkezlerinden Çukurova'da, coronavirüsün tarımsal üretimi negatif etkilemesine izin verilmeden tarlalarda faaliyetler sürüyor.

Türkiye'nin mühim tarım merkezlerinden Çukurova'da, coronavirüsün tarımsal üretimi negatif etkilemesine izin verilmeden tarlalarda faaliyetler sürüyor.

Yurdun en erken soğan hasadı yapılan ovasında bu sene 40 bin dekar alanda 160 bin ton verim umuluyor.

Hasat sezonu sebebiyle tarlaları dolduran işçiler, yoğun bir gayretle topladıkları soğanları paketliyor.

Türkiye'nin karpuz üretiminin % 20'sinin yapıldığı ovada, hasat sezonu gelirken çiftçiler karpuz ekili sera ve tarlalarında son bakımlarını yapıyor.

İstihdamıyla "beyaz altın" olarak anılan ve oldukça önemli bir ürün olan pamukta 2019'a kıyasla ekim alanında küçülme beklense de ekim faaliyetleri başladı. Üreticiler, pamuk çekirdeklerini tarlayla bir araya getiriyor.

Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Gürkan Yaşar, açıklamasında, Çukurova'da çay haricinde neredeyse tarımı yapılmayan ürün olmadığını ifade etti.

Ovada senenin her ayı muhakkak bir tarımsal çalışma olduğuna vurgu yapan Yaşar, bu özelliğiyle Adana'nın tarımda mühim bir üretim ve istihdam merkezi olduğunu belirtti.

Coronavirüs salgınının ileri kademede de yurdu negatif etkilememesi için tarımsal çalışmaların sürmesine gayret gösterdiklerini belirten Yaşar, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin gıda ihtiyacının önemli bir kısmının sağlandığı ovada tarımsal faaliyetin devam etmesi son derece önemli. Tarımın, üretimin, aksamaması, yavaşlamaması için üreticisinden işçisine, işçi başından tüccarına kadar tüm kesimlerle iş birliğindeyiz. Tarımın, gıdanın ülke ve insanlarımız için ne kadar önemli olduğunu bilincinde üretmeye devam edeceğiz."

Soğan üreticisi Hanifi Yiğit, bu yılki soğan rekoltesinden memnun olduğunu ifade etti.

Coronavirüs salgını bir takım sınırlamalar getirse de kendilerinin üretimi sürdürdüğünü belirten Yiğit, "Üretim hiçbir zaman durmuyor ve üretmeye de devam edeceğiz." diye konuştu.

Yiğit, dış satımın açılması ve tarım işçilerinin oldukları yerlerden Adana'ya götürülmesi hususunda destek istediklerini belirtti.

Karpuz üreticisi Nadir Bağdeci ise salgının üretimde aksaklığa sebep olmaması için çalışmaya devam ettiklerini ifade etti.

Nebi Aslan da tarım yaparak ülkeye destek olmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr