04.10.2024-22:22 (Son Güncelleme:04.10.2024-22:22)

CSO, Yeni Sezonu Nikolai Lugansky İle Başlattı

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, yeni konser sezonuna ünlü piyanist Nikolai Lugansky ile merhaba dedi.

CSO, Konser Sezonunu Açtı

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), yeni konser sezonunu ünlü Rus piyanist Nikolai Lugansky ile başlattı. "Orkestranın Ankara'ya Gelişinin ve Cumhurbaşkanlığı Adını Alışının 100. Yılı Özel Konseri" adı altında, CSO Ada Ankara Ziraat Bankası Ana Salon'unda gerçekleştirilen konser, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

Piyanist Lugansky'nin Performansı

Konserin şefliğini üstlenen Cemi'i Can Deliorman, etkinliğin ilk bölümünde, Onur Sanatçısı unvanına sahip olan piyanist Lugansky'yi sahneye davet etti. Lugansky, Sergey Rahmaninov'un önemli eserlerinden biri olan 2 Numaralı Piyano Konçertosu'nu CSO eşliğinde seslendirdi. Performansı sonrası, izleyiciler uzun süre alkışladı. Bu yoğun sevgi gösterisi sonucunda Lugansky, iki kez sahneye geri dönerek solo performanslar sergiledi. Bazı seyirciler ise sanatçıya çiçek takdim etti.

İkinci Bölümdeki Performanslar

Konserin ikinci bölümünde, Ankara Devlet Opera ve Balesi'nden soprano Görkem Ezgi Yıldırım, mezzosoprano Ezgi Karakaya, Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçısı tenor Bülent Bezdüz ile İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı bariton Caner Akgün sahne aldı.

Beethoven'ın 9. Senfonisi

Ankara Devlet Çoksesli Korosu ile CSO, Ludwig van Beethoven'ın 9. Senfonisi'nin final bölümünü birlikte seslendirdi. Ayrıca, konserde, Hasan Uçarsu'nun CSO'nun 100. yılına ithafen bestelediği 100. Yıl Türküsü de dinleyicilerin beğenisine sunuldu.

Yıl Boyu Dünyaca Ünlü Sanatçılar

CSO, Denizbank Konserleri adı altında devam edecek sezon boyunca, bir dizi ünlü sanatçıya ev sahipliği yapacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), yeni konser sezonunu açtı. "Orkestranın Ankara'ya Gelişinin ve Cumhurbaşkanlığı Adını Alışının 100. Yılı Özel Konseri" adıyla, CSO Ada Ankara Ziraat Bankası Ana Salon'da gerçekleştirilen konsere sanatseverler ilgi gösterdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr