01.04.2020-16:36 (Son Güncelleme:01.04.2020-16:03)

Coronavirüse Karşı Hangi Bitkileri Tüketmek Gerekir?

Hemen herkes Coronavirüsünden korunmak amacıyla bağışıklık sistemini güçlendirecek besinler tüketmeye başladı. Peki, bitkisel gıdalar Coronavirüsünden korur mu? Hangi bitkiler bağışıklığı güçlendirir? Detaylar haberimizde…

Fitoterapi Uzmanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, Coronavirüsünden korunmak için tüketilmesi gereken besinler hakkında önemli bilgiler paylaştı.

CORONAVİRÜSÜNDEN KORUNMAK İÇİN HANGİ BİTKİLER TÜKETİLMELİ?

Çinlilerin, geleneksel Çin ilacında kullanılan bitkiler üzerine yapmış olduğu bir çalışmanın dikkatini çektiğini ifade eden Prof. Dr. Yeşilada, “Çinlilerin listesinde yer alan bitkisel 13 bileşik arasında iki fenolik madde (flavonol); kaempferol ve kersetin yüksek etkili olarak belirlenmiş. Bu çalışmada 15 bitkisel etken maddenin etkisi de kenetlenme modeli ile incelenmiş. En kuvvetli etki sırasıyla şunlardır: kaempferol> kersetin> luteolin> demetoksikurkumin> oleuropein gibi fenolik bileşiklerde gözlemlenmiş,” dedi. Peki, bu bileşikler hangi bitkilerde bulunur? İşte detaylar…

İŞTE O LİSTE

Kaempferol içerenler: Lahana, brokoli, ıspanak, dereotu.

Kersetin içerenler: Dereotu, soğan, kekik, rezene, acı biber

Luteolin içerenler: Zeytin yaprağı, acı biber, pırasa

Demetoksikurkumin içeren: Zerdeçal

Oleuropein içeren: Zeytin yaprağı.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr