13.06.2020-10:36 (Son Güncelleme:13.06.2020-09:30)

Coronavirüse Karşı En Etkili Besin Olduğu İspatlandı

Coronavirüsüne karşı alınan tedbirlerin başında hijyene dikkat etmek gelirken bunun yanı sıra bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi de gerekmektedir. Bunun üzerine uzmanlar bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlayan en etkili besinleri açıkladı. İşte bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan besinler…

Dahiliye Uzmanı Dr. Hakkı Doğan, bilinçli beslenerek Coronavirüs gibi salgınlardan korunmanın mümkün olabileceğini belirterek, "Bağışıklığa iyi gelen besinler, keten tohumu içerdiği Omega-3 sebebiyle antioksidan etkiye sahiptir. Çörek otu da antiviral ve antibakteriyeldir. Hindistan cevizi metabolizmayı canlandırır ve kilo verdirici özellik taşır. Alerjisi olanların dikkat etmesi gereken propolis ise antioksidan, antibakteriyel, antiviral, antifungal ve antiflamatuar etkiye sahiptir" dedi.

AŞIRIYA KAÇILMAMASI GEREKİYOR

Sağlık açısından faydalı besinlerin tüketiminde aşırıya kaçılmaması konusunda da ciddi uyarılarda bulunan Uzm. Dr. Hakkı Doğan, bağışıklık açısından faydalı olan besinleri şöyle anlattı:

"Bu dönem yaz meyvelerini tüketmek vücut açısından çok iyi olacaktır. Çilek, karpuz, kavun, kiraz ve kayısı bağırsak hareketliliğini artırır. Düşük kalori değeriyle birlikte kilo alımını da engeller. Aynı zamanda kaybedilen sıvı elektrolitlerin yerine gelmesini sağlar.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İÇİN ETKİLİ OLAN BESİNLER

Sebzelerden mor pancar A ve C vitamini, beta karoten, fosfat ve çinko bakımından çok zengindir.

Nar, antioksidandır. Kırmızı olanında daha çok olmak üzere, lahana da antioksidan niteliktedir.

Limon, hem antiseptik hem de antioksidandır.

Salatalığın kalorisi düşük, sıvı miktarı yüksektir, C ve K vitamini deposudur.

Domates, havuç ve C vitamini açısından zengin olan siyah üzüm de antionsidandır. Keza yeşil biber ve kuşburnu da C vitamini açısından çok zengindir.

Mantar ise protein, lif, B ve C vitaminleri, kalsiyum ve mineral içerdiği için bağışıklık sistemi açısından güç kaynağıdır.

Karnabahar da yüksek antioksidan niteliğe sahiptir.

Kara mürver ise inflamasyonu (iltihaplanma) azaltmada ve bağışıklık sistemini yapılandırmada etkilidir."

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr