16.06.2020-09:00 (Son Güncelleme:16.06.2020-08:48)

Coronavirüs Anadolu'da Stratejik Noktalarda Artıyor

Ülkemizde son günlerde açıklanan vaka sayılarında ciddi bir artış gözlemlenirken, Kocaeli, Bursa, Konya gibi geçiş güzergahında bulunan stratejik illerdeki vakalar tedirginlik yarattı. Öte yandan, Ardahan ve Adana'da da vaka sayılarında artış gözlemlendi.

1 Haziran tarihinde normalleşme adımlarının atılması ve seyahat yasaklarının kaldırılmasıyla birlikte coronavirüs vakalarının ciddi bir oranda Anadolu'ya kaydığı gözlemlendi. Salgın dönemi boyunca vaka sayılarının yüzde 60'ı İstanbul'da olurken, bu orandın diğer kentlere kaydığı belirtildi. İl valilikleri tarafından yapılan açıklamalar da bu verileri destekler nitelikte oldu.

Bursa Valisi Yakup Canbolat sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ildeki vaka artışına dikkat çekti ve vatandaşları hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyması yönünde uyardı.

5 İLÇEDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GELDİ

Vaka sayısının sıfırlandığı Ardahan'da, şehir dışından gelenler nedeniyle 18 kişide coronavirüs tespit edildiği aktarıldı. Yaşanan gelişme üzerine il merkezi ve 5 ilçede maske takmak zorunlu hale getirildi.

Adana'da da vaka sayıların artış yaşanırken, cami hoparlörlerinden "Dikkat coronavirüs vaka sayısı arttığı için maske takalım, sosyal mesafeye uyalım" anonsları yapıldı.

BAKAN KONYA'DAKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçen hafta Konya'daki hasta sayısının artışına dikkat çekmişti. Çumra'da taziye ziyaretinde 22 kişiye virüs bulaşınca bir köy karantinaya alındı.

Öte yandan, Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na giren bir öğrencinin testinin pozitif olduğu belirlenirken, başka salonda tek başına sınava alındı. Hastanın temas ettiği 15 öğrenci ve bir öğretmen de izolasyona alındı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr