23.10.2024-18:54 (Son Güncelleme:23.10.2024-18:54)

Contemporary Istanbul 19. Edisyonu Tersane İstanbul'da Başladı

Contemporary Istanbul'un 19. edisyonu, 14 ülkeden 53 sanat galerisiyle Tersane İstanbul'da sanatseverleri ağırlıyor.

Contemporary Istanbul 19. Edisyonu Tersane İstanbul'da Açıldı

Dünyanın dört bir yanından sanatseverleri bir araya getiren Contemporary Istanbul'un 19. edisyonu, 23 Ekim tarihinde Tersane İstanbul'da sanat tutkunlarıyla buluştu.

Fuar Detayları

Contemporary Istanbul Vakfı tarafından düzenlenen etkinlik, bugün ön izleme ile başladı ve 24-27 Ekim tarihleri arasında genel ziyaretçiler için kapılarını açacak. Bu yıl fuar, 14 ülkeden katılan 53 çağdaş sanat galerisi, 4 inisiyatif ve 4 sanat kurumu ile zengin bir içerik sunuyor.

Galeri Temsilcilerinin Görüşleri

Zilberman Gallery adına görüşlerini paylaşan Ece Ateş, "Bu seneki ilginin yoğun olduğunu gözlemliyoruz. Yabancı galerilerin sayısının artması, bizlere uluslararası sanat alanında bir köprü oluşturma fırsatı sağlıyor,"

Dirimart Galeri'den Levent Özmen ise, "30'a yakın sanatçımızın yeni eserlerini sergiliyoruz. Katılımdan memnunuz ve sanat profesyonelleriyle güzel bir diyalog kuruyoruz,"

Gülden Bostancı Galeri kurucusu Gülden Bostancı, Antalya'dan katıldıklarını belirterek, "Fuar çok kalabalık ve ilgi görmemiz bizleri memnun ediyor. Türkiye'nin farklı bölgelerinden sanatçılar ve koleksiyonerlerle tanışma fırsatı buluyoruz,"

Bu Yılki Konuk Ülke Programı

2023 yılında fuarın konuk ülkesi, İspanyolca konuşulan ve Latin Amerika ülkelerine odaklanıyor. Program kapsamında, Jorge Lopez Galeria (Valensiya), Galeria Jose de la Mano (Madrid), W-Galeria (Buenos Aires), Berlín Galeria (Sevilla) ve Andrea Rehder Gallery (Sao Paulo) gibi önemli galeriler yer alıyor.

The Yard Açık Hava Sergisi

Etkinliğin gelenekselleşen The Yard Açık Hava Sergisi, Cenevre'deki Musee d'Art et d’Histoire’ın Direktörü ve Contemporary Istanbul'un sanat danışmanı Marc Olivier Wahler'in küratörlüğünde gerçekleştirilmektedir.

Dünyanın dört bir yanından galeri, sanatçı ve sanatseveri İstanbul'da bir araya getiren Contemporary İstanbul'un 19. edisyonu sanatseverlerle buluştu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr