10.04.2022-23:54 (Son Güncelleme:10.04.2022-23:54)

Consus Enerji halka arz ne zaman başlıyor? Consus Enerji hangi banka üzerinden yapılacak? Consus Enerji halka arz talep toplama tarihleri!

Consus Enerji halka arz oluyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yapılan son toplantıda şirketin halka arzı onaylandı. Consus Enerji, sabit fiyatla talep toplama ve eşit dağıtım yöntemiyle halka arz edilecek. Peki, Consus Enerji ne zaman halka arz edilecek? Consus Enerji halka arz hisse fiyatı ne? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Consus Enerji halka arz edilecek. Consus Enerji halka arz işlemleri onaylanırken, halka arzının yarısı kadar fon fiyat istikrarı ayrıldı. Şirket borsada yerini alırken bir ay boyunca fiyat istikrarı sağlaması gerekmektedir. Consus Enerji, Sabit fiyatla talep toplama ve eşit dağıtım yöntemiyle halka arz edilecek. Peki, Consus Enerji ne zaman halka arz edilecek? Consus Enerji halka arz hisse fiyatı ne? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Consus Enerji ne zaman halka arz edilecek?

Yenilenebilir enerji ve dağıtık enerji alanında lider firma olan Consus Enerji, halka arz oluyor. Birçok kişi şirketin halka arz tarihi hakkında araştırma yapmaktadır. Consus Enerji 14-15 Nisan'da borsada yerini alacak.

Consus Enerji halka arz hisse fiyatı ne?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından halka arzı onay alan Consus Enerji, nominal hisse başına 4,50 TL fiyatla halka arz edilecek.

Borsada yerini almasına sayılı günler kala bekleyiş sürerken, şirke halka arz büyüklüğünün yarısı kadar bir fon fiyat istikrarı ayrıldı. Ayrıca şirketin borsada işlem görmesi ile beraber bir ay boyunca fiyat istikrarı işlemleri uygulanacak.

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden olan Consus Enerji tarımsal üretime katkılarıyla sık sık gündeme geliyor. Biyokütle enerji üreticisi olan Consus Enerji'nin, 40 MW'ı biyokütle ve güneşten oluşan yenilenebilir kaynaklardan, kalan kısmı ise dağıtık enerji tesislerinden olmak üzere toplam 94,1 MW'lık kurulu gücü bulunmakta. Şirket yap işlet modelini benimseyerek Türkiye’nin en büyük kojenerasyon ve trijenerasyon tesisi haline geldi. Consus Enerji, bir hizmet firması olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Türkiye’de önemli bir konuma sahip olan Consus Enerji, dağıtık enerjiyi yap sat modeli ile sunmaktadır. Yüksek verim sağlaması ve işlettiği santraller ile iyi bir hizmet sunan Consus Enerji, tüketicilerin elektrik, ısı ve soğutma enerjilerinde tasarruf etmelerini sağlamaktadır.

Şirket kendisini büyütmek için bir adım atarken ilerleyen süreçte yenilenebilir enerjideki üretim kapasitesini artırmayı hedeflemektedir. Bu süreçte de yine kullandığı yap işlet modeli ile ilerleyecek olan şirket tüketicilerin tasarruf sağlamalarını amaçlamaktadır. Consus Enerji, öz tüketime yönelik güneş enerjisi santrallerini hayata geçirmeyi planlarken bununla birlikte tüketicilerin enerji maliyetlerini düşürmeyi hedeflemektedir.

Atay Arpacıoğulları süreç hakkında açıklama yaptı.

Consus Enerji Genel Müdürü Atay Arpacıoğulları, iş modelleri ve ilerleyiş süreçleri hakkında açıklamalarda bulundu. Atay, karbon sınırlamaları kapsamında müşterilerine rekabetçilik kazandıracağının altına çizdi.

Atay Arpacıoğulları, yenilenebilir enerji ile gündeme gelirken, ihracatta firmaların sınır vergilerinden etkilenmeden rekabet içinde işlerine devam etmelerini amaçladıklarını aktardı. Atay, 'Benzer şekilde sanayicilerimizin yanı sıra ticari işletmeler de karbon ayak izlerini sıfırlamak için yenilenebilir enerji çözümlerine büyük ilgi gösteriyor. Tabii ki, buradaki önemli nokta yine işletmeleri herhangi bir yatırım maliyetine katlanmadan tasarrufla buluşturmak.' şeklinde konuştu.

Türkiye’de biyokütleden elektrik üretimi ile adını duyuran Consus Enerji, sayılı şirketler arasında yer almaktadır. Arpacıoğulları, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

'Aydın, Şanlıurfa ve Mardin'deki santrallerimiz ve 29,2 MW kurulu gücümüz ile çoğunlukla hasat sonrası tarlada kalan veya anız olarak yakılan ve herhangi bir ekonomik değeri bulunmayan mısır sapı, pamuk sapı gibi artıkları toplayarak enerjiye dönüştürüyoruz. Bizi sektördeki diğer yatırımcılardan ayırt eden bir fark da, biyokütle yakıtlarımızın önemli bir kısmını kendi ekipmanlarımız ve yetişmiş personelimiz ile topluyor olmamız. Bu bize biyokütle tedarikinin sürdürülebilir kılınmasında önemli bir avantaj sağlıyor. Bu sayede çiftçimizin tarımsal artıklarını modern makineler ve ekipmanlarla tarladan toplayıp, üreticiyi bu yükten kurtararak mazot ve işçilik maliyetlerinden tasarruf ettiriyoruz. Yılda yaklaşık 350 bin ton biyokütle topluyoruz. Bu da yılda yaklaşık 700 bin dönüm araziye bir şekilde dokunuyor ve temizliğini yapıyoruz demek.'

Sadece Türkiye’de değil yurtdışında da büyüme sağlayan şirketin yeni hedefleri ise Karayip bölgesinde bulunan Antigua oldu. Bu bölgede kuracakları 5 MW’lık bir güneş santrali ile alım ve tarife garantisi kapsamında 30 yıl işletilmesine yönelik ön mutabakat imzaladıklarının altını çizdi.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr