23.10.2020-17:05 (Son Güncelleme:25.01.2025-03:32)

Kademeli olarak eğitim öğretiminin başlaması üzerine birçok ebeveyn çocuklarını koronavirüsten korumak için bağışıklık sistemini güçlendirmenin yollarını araştırmaya başladı.

1


Kademeli olarak eğitim öğretiminin başlaması üzerine birçok ebeveyn çocuklarını koronavirüsten korumak için bağışıklık sistemini güçlendirmenin yollarını araştırmaya başladı. Bu nedenle birçok vitamin ve mineral takviyesi önerileri yapılmakta. Ancak bağışıklık sisteminin temelini oluşturan dört unsur bulunmakta. Bunlar; düzenli uyku, su tüketimi, dengeli beslenme ve egzersiz. eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gizem Samlı, çocukların bağışıklığını yükseltecek önerilerde bulundu. Detaylar haberimizde…

2

Uyku Düzeni


Yeterli ve düzenli bir uyku hastalıktan alıkoymasa dahi ihmal edildiği zaman çocuğun bağışıklık sistemini olumsuz etkiler. Hastalıklara karşı daha duyarlı hale gelmesine neden olur. Bir yaş altı bebeklerin 12-16 saat, 1-2 yaş arasında olan çocukların 11-14 saat, 3-5 yaş aralığındaki çocukların 10-13 saat, 6-12 yaş grubunun 9-12 saat ve 13-18 yaş grubunun ise 8-10 saat günlük uykuya ihtiyacı var.

3

Yeterli Su Tüketimi


Vücudun günlük ihtiyaç duyduğu kadar su içmek, güçlü bir bağışıklık sistemi için elzemdir. Su, kandaki besinleri ve bileşikleri taşır, vücut sıcaklığının düzelmesini sağlar ve de atıkları vücuttan uzaklaştırır.

4


Su içeren meyve ve sebzeler tüketilebilirken, şekerli meyve suları, şuruplar, meyve suyu konsantreleri, gazlı ve gazsız içeceklerden uzak durulması gerekir. İlk altı ay yalnızca anne sütü tüketilmesi gerekirken, 6-12 ay arası günde 30-100 ml, 1-4 yaş arası 4 su bardağı, 4-8 yaş arası 4-6 su bardağı, 8-12 yaş döneminde 6-8 su bardağı ve 12 yaş üzerinde 8-10 su bardağı su tüketilmesi gerekir.

5

Dengeli Beslenme


Güçlü bir bağışıklık sistemi ve düşük bulaşıcı hastalık riskinin en temelinde dengeli ve sağlıklı beslenmede yer alıyor. Çocuğun ihtiyacı olan vitamin, mineral, lif, protein ve antioksidanların alması için her gün çeşitli taze ve işlenmemiş besinler tüketmesi gerekiyor.

6


Evde hazırlanan taze meyve, sebze ve yiyeceklere bağlı kalmak, çocuğunuzun beslenme açısından iyi durumda olmasını sağlar.

7


Uzmanlar, günlük beslenme düzeninde ikisi hayvansal, ikisi de bitkisel olmak üzere dört farklı gıda tüketilmesini önermekte. Bitkisel olarak sebze, meyve, kuru baklagiller ve tahıllar, hayvansal olarak yumurta, et, tavuk, balık ve sakatat ile süt ve süt ürünlerini beslenme programın eklemeniz gerekir.

8

Egzersiz


Egzersiz yapmak, kalp atış hızını artırır, biraz terleme, eğlenmeyle birlikte bağışıklık sistemini koruyan ve çocukları sağlıklı tutan önemli bir süreçtir. Çocuklarınızın her gün en az bir saat egzersiz yaptığından emin olun.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR