08.08.2024-17:00 (Son Güncelleme:08.08.2024-17:00)

Çinli otomobil devi Chery’den Türkiye’ye övgü: ‘Çok doğru bir lokasyondayız’

Türkiye’ye yatırım yapan otomobil firmalarının yenilerinden birisi olan Çinli marka Chery’nin Türkiye Başkan Yardımcısı Ahu Turan, Türkiye’nin yatırım için oldukça doğru bir lokasyon olduğunu ifade etti.

Otomobil devi Chery’den Türkiye’ye övgü. Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD'nin Türkiye'ye gerçekleştirdiği 1 milyar dolarlık yatırımın ardından, bir başka Çinli otomotiv devi Chery de Türkiye'ye yatırım yapmayı planlıyor. Bu gelişme üzerine Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Ahu Turan, Chery'nin Türkiye pazarına olan ilgisini ve yatırım planlarını değerlendirdi.

Türkiye’yi stratejik bir ülke olarak görüyoruz

Ahu Turan, Chery'nin Türkiye'deki yatırım stratejilerini uzun vadeli projeksiyonlar doğrultusunda şekillendirdiğini belirterek, "Beş yıl sonraya yönelik planlarımız mevcut. Bugün ajandamızda, Türkiye pazarında müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Chery olarak, en başından beri Türkiye’yi stratejik bir ülke olarak görüyoruz," dedi.


Burası Avrupa’ya önemli bir geçiş noktası

Türkiye'nin büyük potansiyeline dikkat çeken Turan, "Türkiye, Avrupa’ya önemli bir geçiş noktası olması ve barındırdığı fırsatlar nedeniyle diğer markalar için de cazip bir pazar. Bu unsurlar, Chery için Türkiye'yi doğru bir lokasyon haline getiriyor. Bu nedenle burada kapsamlı bir fizibilite çalışması yapıyoruz," ifadelerini kullandı.

muratcankilic@haber365.com.tr