Çin'deki Koruma Görevlisinin Güzelliği Olay Yarattı
Çin, çin'deki koruma görevlisi, çin'in korumaları, çin'in güzel korumaları fotoğrafları galerimizde
Çin hükümeti fotoğraflardaki ayrıntıyı fark edince kadını görevden uzaklaştırdı. çin'deki g20 zirvesindeki kadın bodyguard güzelliğiyle olay oldu. 4-5 eylül tarihinde çin'in hangzu kentinde gerçekleşen g20 zirvesi sırasında liderlerin güvenliğini sağlayan bodyguard'lardan biri dikkat çekti.
İtalya başbakanı matteo renzi'nin aracının yakınlarında görüntülenen bodyguard kadının fotoğrafları sosyal medyada bir anda yayıldı. güzelliği ile konuşulan güvenlik görevlisinin guizhou eyaletinde yaşayan 25 yaşındaki shu xin olduğu ortaya çıktı.
Shu xin 2013 yılında çin'in 10 etkileyici askeri seçilmişti. neşeli ve rahat bir kişiliğe sahip olduğu açıklanan shu xin'in ismi çince'de 'rahat' ya da 'mutlu' anlamına geliyor. güzelliği sosyal medyayı salladı.
4-5 eylül tarihinde çin'in hangzu kentinde gerçekleşen g20 zirvesi sırasında liderlerin güvenliğini sağlayan bodyguard'lardan biri dikkat çekti. görüntüler büyük ses getirdi.
Çin'in tar,hi
Çin, dünyadaki en ilginç ülkelerden birisidir belki de. hepimiz, hayvanlı takvimlerini, feng shui ve yeni yıl kutlamalarını biliyoruz ancak bunlar, bu inanılmaz kültürün sadece çok ufak bir kısmı. bu gizemli, çekici ve antik kültürüyle ünlenmiş ülkeye isterseniz biraz daha yakından bakalım...
Hediye vermek çin, 9.6 milyon kilometrekarelik büyüklüğü ile dünyanın en büyük üçüncü ülkesi durumunda. çoğu çin adeti, batı kültürü ile yetişmiş insanlara ilginç gelse de bazı gelenekler bütün dünyada aynıdır. misafirliğe gidildiğinde hediye getirmek de bunlardan biri.çiçek ve meyve tarzı hediyeler genellikle kullanılırken, bu hediyelerin sekiz adet olmasının iyi talih getirdiğine inanılıyor.
Hediyeler hemen açılmaz çin kültüründe, alınan hediyeleri n kutusu açılmadan evin görünür bir köşesine koyulması ve misafirler kalktıktan sonra açılması çok önemlidir. misafirlerin önünde açılan bir hediye, ev sahibini açgözlü gösterir ve hediyeye önem vermediği anlamına gelir. çin kültüründe statü ve isim çok önemlidir. bu nedenle verilen hediyeler kişinin sosyal hayattaki konumuna göre değişiklik gösterebilir.
Guanxi-bağlantılar dünyanın her yerinde olduğu gibi, çin’de de tanıdıklar iş hayatında ve günlük yaşamda daha iyi yere gelebilmek için kullanılır. ancak çin kültürü bunu daha da ileri taşımıştır. sadece önemli konularda değil, bir sinema bileti veya vize almak için bile tanınan kişiler kullanılır ve bu asla rüşvet olarak sayılmaz. kişisel kartvizitler çok önemlidir ve tanışılan her insana bir adet verip kendini tanıtmak gündelik hayatın bir parçası olmuştur.
4- gurur ve saygı batı dünyasında bunun adına ‘’kibir’’ denilebilir belki ancak, çin kültüründe gururlu bir imaj oluşturup az konuşmak, iş dünyasının gerekliliklerinden biridir. ister sınıfta, isterse işyerinizdeki bir toplantıda vakur görünmek ve haksız olsa bile kabul etmeyip başka bir şekilde tartışmayı bitirmek çin kültürünün ilginç bir özelliğidir.
Gurur ve saygı batı dünyasında bunun adına ‘’kibir’’ denilebilir belki ancak, çin kültüründe gururlu bir imaj oluşturup az konuşmak, iş dünyasının gerekliliklerinden biridir. ister sınıfta, isterse işyerinizdeki bir toplantıda vakur görünmek ve haksız olsa bile kabul etmeyip başka bir şekilde tartışmayı bitirmek çin kültürünün ilginç bir özelliğidir.
Çin’de evlilik eski çin geleneklerine göre, evlilik aşırı karmaşık ve uzun bir süreç. çinliler için evlilikler sadece gelin ve damat arasında değil, aileler arasında da yapılıyor. geleneklere göre, damadın toplam üç adet mektup yazması isteniyor. birincisi nişan için, ikincisi verilen hediyeler için ve sonuncusu damadın, gelinin evine gittiği ilk gün yazması gereken evlilik mektubu. bu mektupların yazımından soran toplam altı adet teklif daha yapılıyor ve bu sürecin sonunda evleniliyor.
Sohbetlerde açtığınız konulara dikkat edin çin kültüründe, bazı konuların konuşulması pek hoş karşılanmaz ve karşınızdaki insan bir konudan rahatsız olduğunu bazı jestlerle anlatmaya çalışır. bu durum genellikle politika ve din konularında meydana gelmektedir. eğer karşınızdaki kişi sessizleşmiş, anlamaz bir tavır sergiliyor ya da konuyu değiştirmeye çalışıyorsa rahatsız olmuş demektir.
Çin, tabi ki devasa bir ülke ve bu anlattığımız gelenekler bu kültürün sadece ufak bir parçası. ne yazık ki, bu adetler modernleşme ile birlikte yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. umarız bu gelenekler size de bizim kadar ilginç gelmiştir.
Çinlilerin gözleri neden çekik?
Çinlilerin gözleri, aslında çekik değil. kökenleri sibirya ve kuzey asya bölgesinden gelen bu sevimli ırk uzun yıllar kar, fırtına ve soğuktan gözlerini korumak için daha uzun ve düşük bir göz kapağı yapısı geliştirmiştir.. yani gözleri çekik değil kısık gözükür bu yüzden. şimdilerde gençlerde moda olan göz kapağı küçültme ameliyatı ve çin malı çizgi filmlerindeki kocaman gözlü sevimli karakterler hep o iri göz sevdasından işte.
Çinde pek çok erkeğin serçe parmağı tırnağını hatta bazen tüm tırnaklarını uzattığını görürsünüz. aslında son derece tiksinç görünen ve ilk sorduğumda ‘kulaklarını ve burunlarını daha rahat karıştırmak için’ cevabını aldığım ve _’ıyyy çin malı işte budur’ diye düşündüğüm bu durum meğer onlar için bir statü simgesiymiş. konfiçyüs döneminden beri asiller ve din adamları -elleriyle çalışan işçi sınıfından biri- olmadığını belirtmek için uzatırmış tırnaklarını. işte o dönemin yansıması olan moda bugüne kadar gelmiş.