30.09.2024-18:52 (Son Güncelleme:30.09.2024-21:21)

Çin Lideri Şi, Tayvan'ı Kutsal Toprak Olarak Tanımladı

Şi Cinping, Ulusal Gün konuşmasında Tayvan'ın Çin'in kutsal toprağı olduğunu vurguladı ve birleşmenin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Şi Cinping Takvimdeki Ulusal Günü Kutladı

Çin Halk Cumhuriyeti'nin 75. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Devlet Başkanı Şi Cinping, Tayvan'ı Çin'in kutsal toprağı olarak tanımladı. Pekin'deki Büyük Halk Salonunda gerçekleştirilen resepsiyonda konuşan Şi, "Tayvan Boğazı'nın iki yakasındaki halklar birbirine kan bağıyla bağlıdır. Kan, sudan daha koyu akar" ifadelerini kullandı.

Tayvan ile Yeniden Birleşme Mesajı

Konuşmasında Çin'in Tayvan ile yeniden birleşmesinin kaçınılmaz bir tarihsel eğilim olduğunu belirten Şi, bunu kimsenin engelleyemeyeceğini ifade etti. "Çin ulusunun dirilişi tüm soydaşlarımızın ortak istencidir" diyen lider, Tayvan'ın bağımsızlığını savunan güçlere karşı kararlılıkla duracaklarını da vurguladı.

75 Yılda Gerçekleşen İlerlemeler

Şi, 75 yıl içerisinde büyük ekonomik büyüme ve toplumsal istikrar sağladıklarını belirterek, bu sürecin bir ikiz mucize oluşturduğunu söyledi. Ayrıca, Hong Kong ve Makau özel idari bölgelerinin yüksek düzeyde özerk yönetimini korumaya devam edecekleri taahhüdünde bulundu.

Küresel İnisiyatifler ve Modernleşme

Devlet Başkanı, son olarak, küresel kalkınma, güvenlik ve uygarlık girişimlerine destek vereceklerini ve insanlık için ortak bir geleceği paylaşmayı amaçladıklarını açıkladı. Şi, Çin'in modernleşmesinin gelecekte de büyük katkılar sağlayacağını dile getirdi.

Sonuç olarak, Şi Cinping, tarihi derinliklere sahip olan Çin'in gelecekte de barış ve ilerleme için önemli bir rol oynayacağını ifade etti.

Çin'de Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 75. yılı kutlanıyor. 1 Ekim'de kutlanan Ulusal Gün öncesinde Tienanmın Meydanı ve çevresi donatıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr