Çikolatalı Lokma Nasıl Yapılır? Çikolatalı Lokma Tarifi
Sokak trendi olarak karşımıza çıkan çikolatalı lokma ile tanıştınız mı? Şerbetli lokmalardan çok daha lezzetli olan çikolatalı lokmayı çok seveceksiniz. Her evde olan malzemelerle hazırlayacağınız çikolatalı lokma tarifi için kağıt kaleminizi hazırlayın.
Eskiden sokaklarda lokma dökerler hayrına dağıtırlardı. Şimdi trend çikolatalı lokmalarla bu eşsiz lezzeti sürdürmek oldu. Peki evde kendi mutfağımızda çikolatalı lokmayı nasıl hazırlarız? Gelin tarifimize birlikte bakalım.
MALZEMELER
-
2 su bardağı ılık süt
-
1 adetyumurta
-
2 yemek kaşığı toz maya(İnstant ya da yaş maya da olur)
-
1 yemek kaşığı şeker
-
3 su bardağı un
-
1 çay kaşığı tuz
Krema İçin:
-
2,5 su bardağı süt
-
2 yemek kaşığı un
-
2 yemek kaşığı nişasta
-
1 çay bardağı şeker
-
1 adet yumurta sarısı
-
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
-
2 paket bitter çikolata (Ya da sütlü)
HAZIRLANIŞI
-Hamurunu hazırlamak için büyük bir kaseye kuru maya ılık süt ve şekeri karıştırıp 10 dakika aktifleşmesi için bekleyin.
-Daha sonra içine yumurta tuz ve unu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. 40 dakika mayalanmasını bekleyin.
-Bu esnada kreması için sütü tencereye koyun içine yumurta sarısı, nişasta, un, şeker katıp çırpın, ocağı açıp karıştırarak pişirin.
-Kıvam almaya yakın vanilyayı katın. Koyulaşınca kapatın.
-Bir tencereye sıvı yağ dökün mayalanan hamurdan elinizle sıkın, kaşıkla alarak kızgın yağda güzelce kızartın. (isterseniz buzdolabı poşetine koyup ucunu delin makasla keserek kızgın yağa atın.)
-Kremayı krema torbasından lokmaların içine sıkın.
-Çikolatayı 1 yemek kaşığı süt ile benmari usulü eritin. Lokmaların üzerine dökün.
-Fındık ya da renkli şekerlemeyle süsleyebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.