13.03.2020-14:42 (Son Güncelleme:13.03.2020-14:37)

Çiğ Yumurta İçmenin Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Yumurta protein kaynağı olduğu gibi dünyada hayvansal gıdalar içinde en çok tüketilenler arasında yer alırken çiğ yumurta tüketmek ne kadar doğrudur? Detaylar haberimizde…

ÇİĞ YUMURTANIN FAYDALARI NELERDİR?

  • Yüksek oranda demir içeren çiğ yumurta kansızlık için oldukça faydalı bir gıdadır. Kansızlık sıkıntısı olanlar düzenli olarak tükettiklerinde bu problemleri azalır.
  • Kalp hastalıklarının en büyük düşmanıdır. Yumurta içerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde kalp hastalıklarını önler.
  • Yumurta özellikle diyet yapanlar için, uzun zaman tokluk hissi duyulmasını sağlayarak diyetinizi daha da kolaylaştırmaktadır.
  • Hamile kişiler de yumurtanın yararlarından faydalanmalıdır. Çünkü yumurta bebeğin anne karnındaki gelişimi için oldukça yararlıdır.
  • Gözlerinden sıkıntı yaşayan kişiler sıklıkla yumurta tüketmelidirler, aynı zamanda göz hastalıkları için de önleyici bir rol oynamaktadır.
  • Beyin hücrelerini ve fonksiyonlarını geliştirerek beyin gelişimini destekler ve beyin zarının korunmasını sağlar.
  • Gün içinde sıklıkla enerji kaybı yaşayan kişilerin sabahları yumurta tüketerek bu problemlerini ortadan kaldırmaları mümkündür. Sabah tüketilen yumurta gün boyu enerjinizi korumanıza yardımcı olmaktadır.
  • Kanser hücreleri ile savaşarak kanserin oluşunu engellemeye yardımcı olur.
  • Özellikle kadınların menopoz dönemlerinde yaşadıkları kemik erimesi hastalığı için çok faydalıdır. Kemik erimesini önlemeye yardımcı olmaktadır.

ÇİĞ YUMURTANIN ZARARLARI NELERDİR

  • Çiğ yumurtayı, kolesterolü fazla olan kişiler tüketmemelidir, kolesterolü yükseltebileceğinden zararlı olabilir.
  • Uzun süre buzdolabında bekletilen yumurta zehirlenmelere neden olabilmektedir. Bozulan yumurtalar ciddi rahatsızlıklar oluşturabilirler.
  • Bayatlamış yumurta ciddi alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
  • Çiğ yumurta da bulunan bakteriler bulaştığı taktirde tifo ve besin zehirlenmeleri görülmektedir.
  • Çiğ yumurta tüketim sonrasında ateş, bulantı ve sancılı ishal görülebilir.
  • Özellikle spor yapan insanların sıklıkla kullanılması tavsiye edilen çiğ yumurta bilindiği gibi çiğ tüketilmesi pek yararlı değildir.
  • Çiğ olarak tüketildiğinde vücutta sindirilmesi oldukça zor olan yumurta protein ve kaliteli vitaminin sindirilmeden dışarı atılmasına neden olur. Yumurtadan sağlanan vitamin ve proteinlerin eksikliğine neden olmaktadır.
  • Yumurtadan dolayı neden olan hastalıklar nedeniyle hastaneye kaldırılmaya kadar gidebilir.
Haber365
bilgi@haber365.com.tr