Buffalo ve Porto Riko üniversitelerinde yapılan araştırma, her gün çiğ soğan ve sarımsak yemenin, kadınlarda meme kanseri riskini büyük oranda düşürebildiğini açıkladı.
ÇİĞ YEMEK DAHA FAYDALI
Çalışma çerçevesinde, çiğ soğan ve sarımsak yiyen katılımcılarda kanser riskinin, hiç yemeyen kişilere oranla yüzde 67 azaldığı ortaya çıktı.
PİŞİRMEYİN ÇÜNKÜ...
Araştırmacılar, pişirilen soğan ve sarımsağın çiğ olanlar kadar etkili olmadığını, kanseri önleme özelliğini büyük ölçüde yitirebildiğini söyledi.
AKCİĞER, PROSTATA VE MİDE KANSERİNE İYİ GELİYOR
Öte taraftan bilim adamları, soğan ve sarımsağın akciğer, prostat ve mide kanseri riskini de en aza indirebileceğini dile getirdi. Önceki çalışmalarda, soğanda bulunan "antioksidan" içeren "Quercetin" pigmentinin, meme kanserinde mutant bir proteini baskıladığı ortaya konulmuştu.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.