04.10.2024-15:39 (Son Güncelleme:04.10.2024-15:39)

CICA Üyesi Ülkelerin Gönüllülük Hareketleri Kazakistan'da Buluştu

CICA, gönüllü hareketleri ile Asya'nın sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

CICA Üyesi Ülkeler Kazakistan'da Gönüllülük Hareketleri İçin Toplandı

Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (CICA) üye ülkelerin gönüllü hareketlerinin temsilcileri Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya gelerek önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

Yeni Girişim: Gönüllü Hareketlerinin Birleştirilmesi

Kazakistan merkezli CICA, Türkiye'nin de üye olduğu bu platform ile faaliyet alanlarına yeni bir boyut kazandırdı. CICA'nın amacı, Asya'daki ülkeler arasında diyalog ve işbirliğini artırarak gönüllü hareketler arasında daha sağlam bağlar kurmaktır.

Toplantının Teması ve Önemli Açıklamalar

Astana'da düzenlenen CICA Gençlik Konseyi'nin 7. toplantısı "Asya'nın Sürdürülebilir Kalkınmasında Gönüllülerin Rolü" teması ile gerçekleştirildi. Toplantıda CICA Genel Sekreteri Büyükelçi Kayrat Sarıbay, gönüllülük faaliyetlerinin uluslararası ilişkilerdeki önemine değindi ve üye ülkelerin genç gönüllülerine ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Gönüllülük Alanında İşbirliği

Genel Sekreter Sarıbay, üye ülkelerin gönüllü faaliyetlerini geliştirmeye yönelik kararların CICA'nın son Zirvesi'nde alındığını hatırlatarak, gönüllülük alanında bilgi, deneyim ve en iyi uygulamaların paylaşımının yanı sıra çeşitli eğitim ve gezi programları düzenleyeceklerini belirtti.

Sonuçlar ve Gelecek Vizyonu

Toplantı sonunda, CICA gönüllülük alanının ortak geliştirilmesine yönelik üye ülkelerin önerileri kabul edildi. CICA'nın 28 tam, 9 gözlemci üyesi bulunmakta olup, CICA'nın amacı; ekonomik, çevresel, beşeri, yeni tehditler ve askeri-siyasi alanlarda işbirliğini güçlendirmektir.

Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı'na (CICA) üye ülkelerin gönüllü hareketlerinin temsilcileri Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geldi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr