İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan davanın iddianamesinde 2014 yılının mart ayında Beşiktaş belediye başkanı olarak göreve gelen Murat Hazinedar ile bazı meclis mensuplarının ''görevleri sırasında haksız mal edindikleri'', ''mal bildiriminde beyan ettikleri malların gerçeği göstermediği',' ''gerçek mal varlıklarını sakladıkları'' öne sürüldü.
Hazinedar'ın üzerine kaydettirmediği gibi yine mal bildiriminde gösterilmeyerek mal varlığının gizliliği olduğu tespit edildi.
İçişleri Bakanlığı, Haziran 2018'de Hazinedar ile meclis mensupları Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil'i görevden bir süreliğine alınmıştı.
Hazinedar'ın, FETÖ ve yolsuzluk incelemeleri çerçevesinde, mal varlığına ilişkin gerçekleştirilen soruşturmada, kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması öne sürülmüştü.
Adliyede ifadesi alınan Murat Hazinedar, kapatılan FETÖ yayın organlarına destek vermişti.
BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ'NDE VURGUN ÇARKI
Mülkiye müfettişleri tarafından alınan kayıtlara göre, Beşiktaş Belediyesi'nde büyük bir vurgun çarkı kurulduğu ve Hazinedar ile Belediye Meclis üyesi Çetin Kırışgil'in malvarlıklarında açıklama sunamadıkları bir artışın söz konusu olduğıu bildirildi.
Hazinedar diğer taraftan çocukluk arkadaşı, tekstil işçisi Engin Denizli adına 2015'te bir paravan şirket kurdurdu.
Hazinedar'ın bu şirket adına Ortaköy ve Arnavutköy'de 2 adet altı dükkanlı villa ve 2 katlı apartman satın aldırdığı tespit edilmişti. Beşiktaş Belediyesi CHP'li Meclis üyesi Çetin Kırışgil'in de bir medya şirketine ortak olduğu halde ortaklığını belirtmediği bazı şirketlerde gizli şekilde ortaklıklarının bulunduğu, kayıt dışı paraların Hazinedar'a iletilmesine aracılık ettiği anlatıldı.
İki şüphelinin, ''Mal bildiriminde bulunulması, rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele kanunu'' çerçevesinde 8 yıla kadar hapsi ve 10 milyon liraya kadar ağır para cezasına çarptırılması talep edildi.
Savcılık, Hazinedar ve Kırışgil'in cezalandırılmaları halinde ceza süresi kadar; kamu hizmetlerinden yasaklanmasını istedi.