22.10.2024-14:24 (Son Güncelleme:22.10.2024-15:09)

CHP'den Yenidoğan Çetesi Soruşturmasına Suç Duyurusu

CHP, eski sağlık bakanları ve İstanbul İl Sağlık Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP, Yenidoğan Çetesi Soruşturması İçin Suç Duyurusunda Bulundu

CHP, "yenidoğan çetesi" soruşturması çerçevesinde, eski sağlık bakanları ile dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç Duyurusu Ankara Adliyesi'nde Gerçekleşti

Hareketin öncülüğünü yapan CHP Genel Başkan yardımcıları Gamze Taşcıer ve Zeliha Aksaz Şahbaz, bazı milletvekilleri ve partilerle birlikte Ankara Adliyesi önünde toplandı. Burada basın açıklaması yapan Şahbaz, İstanbul'daki 19 özel hastanenin yenidoğan yoğun bakım servislerinde tedavi gören 10 bebeğin, dolandırıcılık amacı güden bir çete tarafından öldürüldüğünü ifade etti.

Usulsüzlükler ve Yanlış Tedavi İddiaları

Şahbaz, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün, bu hastanelerde meydana gelen usulsüzlükleri görmesine rağmen harekete geçmediğini savundu. "Özel hastaneleri denetlemekle görevli yetkililer, 2023 yılı başındaki denetimlerde usulsüzlükler tespit ettiklerini fakat bunun için CİMER ihbarına kadar beklediklerini" belirtmiştir.

Suç Duyurusu Yapılan İsimler

Eski Sağlık Bakanları Recep Akdağ, Mehmet Müezzinoğlu ve Fahrettin Koca'nın yanı sıra dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu'nun, olayda sorumluluğunun bulunduğu vurgulandı. Bu isimler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

Siyasi Açıklamalar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşcıer, "İdari makamlarda olup hesap vermeyenlerin görevi kötüye kullanmalarına müsaade etmeyeceğiz." şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından, suç duyurusu dilekçesi ilgili savcılığa teslim edildi.

CHP tarafından "yenidoğan çetesi" soruşturması kapsamında eski sağlık bakanları Mehmet Müezzinoğlu, Fahrettin Koca ve Recep Akdağ ile dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu hakkında "görevi kötüye kullanmak"tan dolayı suç duyurusunda bulunuldu. Genel başkan yardımcısı Gamze Taşcıer, Ankara Adliyesi önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr