21.06.2024-13:13 (Son Güncelleme:21.06.2024-14:01)

CHP kulisleri çalkalanıyor: Kılıçdaroğlu geri dönmeye çalışıyor

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geri dönmek için hazırlıklara başladığı iddia edildi. Kılıçdaroğlu’nun taban ve delegelerin talebiyle böyle bir adım attığı ileri sürüldü.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP Genel Başkanlığı görevini Özgür Özel'e devretmesinin ardından tekrar genel başkanlık için çalışmalara başladığına dair iddialar gündeme geldi.

Kılıçdaroğlu geri dönüyor

TV100 kanalında Siyasal İletişimci Nur Tuğba Aktay'ın açıklamalarına göre, Kılıçdaroğlu ve ekibi, CHP içindeki taban ve delegelerden gelen talepler doğrultusunda harekete geçti. Aktay, "Parti içinde genel başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik bir talep ve istek olduğu bilgisine ulaştık.


Bu çerçevede Kılıçdaroğlu, yeniden genel başkanlık için adımlar atmaya başladı. Özgür Özel'in de bu durumdan haberdar olduğu ve yaşanan bu sıkışmanın bazı plansız ve programsız açıklamalara sebep olduğu belirtiliyor." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşen Kurultay'da 13 yıl süren genel başkanlık görevini Özgür Özel'e devretmişti.

yareneryilmaz@haber365.com.tr