19.10.2024-22:37 (Son Güncelleme:19.10.2024-22:37)

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Yenidoğan Çetesi Soruşturmasına Yorum

Özgür Özel, Yenidoğan çetesi soruşturması hakkında Meclis'te harekete geçileceğini açıkladı.

Özgür Özel'den Yenidoğan Çetesi Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'da süregelen "Yenidoğan çetesi" soruşturmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özel, "FETÖ'nün yaptırdığı hastane ve okullarına nasıl Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile el konulduysa, bu işe bulaşan hastanelere salı günü Meclis'te hep beraber el koyalım," ifadesini kullandı.

Manisa'daki Başarılar ve Hesap Verme Zamanı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'ndeki "6. Ay Tanıtımı" toplantısında katılan Özel, yerel seçimlerde elde ettikleri başarıları vurguladı. İstanbul'daki soruşturmada adları geçen bazı hastanelerle ilgili olarak, bebek ölümlerinin unutulmaması gerektiğini belirtti ve bu konuya karışan herkesin hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

Parti İlişkisi ve İhlaller

Özel, soruşturmayla ilgili olarak, CHP ile ilişkilendirilen bir ismin partiyle bağlantısının olmadığını tespit ettiklerini söyledi. Ancak, gerekli hassasiyeti göstereceklerinin altını çizdi. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sorumlulukları konusunda ihmallerinin bulunduğunu dile getirerek, yeni bir soruşturma durumunda benzer sorunların başka hastalıklarla da yaşanabileceğini öne sürdü.

OHAL Gerekir Mi?

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra ilan edilen olağanüstü halin (OHAL) gerekmediğini belirten Özel, yeterli milletvekili sayısının kendilerinde de olduğunu hatırlatarak, gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı. "Eğer varsanız, zaten yeterli milletvekili sizde var. 128 milletvekili de bizde var," dedi.

Parti Rozeti Taktı

Özel, konuşmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in 18 yaşına giren ve CHP'ye üye olan kızı Nehir Zeyrek'e parti rozetini taktı. Zeyrek, göreve geldiğinden bu yana gerçekleştirdikleri çalışmaları ve projeleri katılımcılara aktardı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel (sağ 3), Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in (sol 3) "6. Ay Tanıtımı" toplantısına katıldı. Özel'e, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper (sağda) de eşlik etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr