06.10.2024-16:20 (Son Güncelleme:06.10.2024-18:06)

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Yaşar Kemal Anması

Özgür Özel, Yaşar Kemal'i anma etkinliğinde mücadele vurgusu yaptı.

Osmaniye'de Yaşar Kemal Anma Etkinliği

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye'de düzenlenen Yaşar Kemal anma etkinliğine katılarak önemli mesajlar verdi.

Çukurova'da Mücadele Sözleri

Özel, burada yaptığı konuşmada, "Güzelim Çukurova'da pamuk yeniden beyaz altın olana kadar emekçiler, çiftçiler haklarını, alnının terinin karşılığını alana kadar Yaşar Kemal cesaretiyle mücadele edeceğiz. İlk seçimlerde onun mirasını yaşatacağız," dedi.

Yaşar Kemal ve Özgürlük Teması

Yaşar Kemal'in eserlerinde köyünden sıkça bahsettiğini vurgulayan Özel, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kadirli Belediyesi ile birlikte Uluslararası Yaşar Kemal Kültür Sanat Festivali düzenleneceğini duyurdu. Ayrıca, "Kadın cinayetleri ve toplumsal eşitsizliklere karşı durmak için, toplumu oluşturan her kesimin yanındayız," ifadelerini kullandı.

Bahriye Üçok'ı Anmak

Özel, konuşmasını tarihçi ve siyaset bilimci Doç. Dr. Bahriye Üçok'un ölüm yıl dönümünü anarak sonlandırdı. "Yaşar Kemal'in doğduğu gün, Bahriye Üçok'u da rahmetle anıyoruz," dedi.

Etkinlik Sonrası Ziyaretler

Etkinliğin ardından, Özel Yaşar Kemal Kültür Evi'ni ziyaret etti ve 51 yaşında vefat eden eski CHP Osmaniye İl Başkanı Mehmet Orhun Döğüşcü'nün ailesini de unutmadan ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye'de CHP Kadirli İlçe Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr