11.10.2024-12:48 (Son Güncelleme:11.10.2024-12:48)

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Çanakkale'de Önemli Açıklamalar

Özgür Özel, Çanakkale'de belediye başkanlarına hitap etti, okul sebili uygulamasının yaygınlaştırılmasını ve yerel sorunlara dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Çanakkale'de Önemli Açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Çanakkale'de düzenlenen İl Belediye Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, su temininde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Özel, "Şehrinizde çeşmeden su akmıyorsa ve bu su içme amaçlı kullanılmıyorsa, eğitimde eşitsizlikleri derinleştiren bu duruma izin vermeyin," dedi.

Okul Sebili Uygulaması

Özel, İstanbul Beyoğlu Belediyesi'nin hayata geçirdiği "okul sebili" uygulamasının, diğer belediyelerde de hızla yaygınlaşmasını istedi. Çanakkale'deki okullarda çocukların beslenme çantalarının dolu olduğunu vurgulayan Özel, bu uygulamanın Türkiye genelinde yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

Yerel Yönetimlerin Rolü

CHP'nin ülke genelinde önemli bir yerel yönetim gücüne sahip olduğunu ifade eden Özel, "Belediye başkanlarımız, bu toplantılara sorun çözmeye ve deneyim paylaşmaya geliyor. Pandemi döneminde yapılan çalışmalara değinerek, CHP'li belediyelerin halkın yanında olduğunu söyledi.

İstihdam Sorunları ve Erken Seçim Çağrısı

Toplantının ilerleyen kısımlarında işsizlik sorununa da değinen Özel, "Türkiye'deki işsizlik oranı gerçekte 11 milyona ulaşmış durumda. Bu nedenle muhalefet olarak toplumsal bir tehdit oluşturmalı ve bu iktidarı erken seçime zorlamalıyız," dedi.

Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcıları ve çeşitli illerin belediye başkanları da katıldı. Özel, toplantının başarıyla devam edeceğine ve yerel yönetimlerin sorunları çözme noktasında daha etkili olacağına dair inancını dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çanakkale'deki bir otelde düzenlenen İl Belediye Başkanları Toplantısı'na katıldı. Toplantıda, CHP genel başkan yardımcıları Gökan Zeybek, Yankı Bağcıoğlu ve Gamze Taşcıer, Çanakkale milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ile 15 ilin belediye başkanları ve partililer de yer aldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr