Siz hiç chili soslu çıtır mantarlar tarifini denediniz mi? Hem hızlıca yapılacak hem de aparatif olarak çok sevilecekler.
MALZEMELER
20 adet Kanlıca mantarı
1 su bardağı buğday unu
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
Bir tutam kuru kekik
2 çay kaşığı karbonat
1 şişe soda (200 ml)
1-1/4 su bardağı galeta unu
(150-160 g kadar)
Kızartmak için sıvı yağ
SOSU İÇİN
3-4 yemek kaşığı acı biber sosu (Chilli sosu)
3 yemek kaşığı mayonez
NASIL YAPILIR?
Öncelikle sosunu hazırlayın. Bunun için acı biber sosu ile mayonezi bir kasede karıştırın. Üzerini kapatıp mantarları hazırlayana kadar buzdolabında bekletin. Unu, tuzu, karbonatı ve baharatı bir kapta harmanlayın. Sodayı ekleyip pütürsüz bir bulamaç haline getirin. Mantarları nemli bir bezle silip kuruladıktan sonra yarım parmak kalınlığında, yani ikiye veya üçe kesin. Galeta ununun bir kısmını tabağa aktarın. Mantarları önce bulamaca batırıp süzün, sonra da galeta ununa bulayın. Sonra kızgın yağda kızartın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.