23.09.2024-10:35 (Son Güncelleme:23.09.2024-10:35)

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı açıkladı: 15 firmaya ‘’Türkiye Çevre Etiketi’’ verildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 15 firmaya 572 ürünü için ‘’Türkiye Çevre Etiketi’’ verildiğini duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan dikkat çeken açıklama. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda "Türkiye Çevre Etiketi" uygulamasının önemine dikkat çekti. Bu etiketle birlikte çevre dostu markaların daha fazla görünürlük kazanacağını belirtti.

Üretimden Tüketime Çevre Duyarlılığı Kazandırdık

Bakan Kurum, Türkiye Çevre Etiketi'nin, ürünlerin üretimden tüketime her aşamada çevreye olan duyarlılığını tescillediğini vurgulayarak, "Şimdiye kadar 15 ayrı firmaya 572 ürünü için Türkiye Çevre Etiketi'ni kazandırdık," ifadelerini kullandı. Bu adımla birlikte firmaların uluslararası pazarlardaki prestijinin de artmasının sağlandığını kaydetti.


Temiz Bir Gelecek İçin Kararlılıkla Çalışacağız

Kurum, "Daha yaşanabilir bir dünya ve temiz bir gelecek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz," diyerek, çevre koruma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Bu etiket uygulaması, çevre dostu ürünlerin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması açısından önemli bir adım olarak öne çıkıyor. (İnternethaber)

muratcankilic@haber365.com.tr