Ağızda dağılan cevizli un kurabiyesi beş çaylarınızın vazgeçilmez lezzeti olacak. İşte son derece lezzetli ve bir o kadarda pratik olan cevizli un kurabiyesi tarifi…
CEVİZLİ UN KURABİYESİ TARİFİ
Malzemeler
-250 gram oda sıcaklığında tereyağı
-1 adet yumurtanın akı
-1 çay bardağı nişasta
-1 su bardağı pudraşeker
-Üç buçuk su bardağı un
-1'er paket kabartma tozu ve vanilya
-1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-Üzeri için: Pudraşekeri
NASIL YAPILIR?
Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta akı, nişasta ve pudraşekerini derin bir cam kasenin içerisinde güzelce karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek üzerine ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde açıp ortasına iri dövülmüş cevizleri yerleştirin. Oval bir şekil verin ve üzerine çatalla hafifçe bastırın. Geride kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene dek pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudraşekeri serpin ve servis edin. Afiyet olsun…