22.12.2019-09:46 (Son Güncelleme:22.12.2019-09:40)

Cevizli İncir Marmeladı Tarifi

İncir marmelatını duydunuz mu? İncir reçelinden sonra bayılacağınız bir lezzet. İşte, cevizli incir marmeladı tarifi...

İncir cevizle çok yakışır. Peki, kışın en güzel iki besinin birleştirerek marmelatı denediniz mi? İşte, cevizli incir marmeladı...

MALZEMELER

1 kg olgun siyah incir

1 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı su

1 diş karanfil

1 çubuk tarçın

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 çay bardağı ceviz içi (Suda bekletilip dış zarı temizlenmiş)

1 çay kaşığı tereyağı

NASIL YAPILIR?

İncirlerin kabuğunu soyun. Fındık ebatlarında parçalar şeklinde kesip tencereye aktarın. Üzerine suyu, şekeri, karanfil tanesini ve çubuk tarçını katın. Önce yüksek ateşte, arada bir karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca içindeki çubuk tarçını ve karanfil tanesini alın.

Pişen incirleri el blender’ı ile püre şekline gelene dek ezin. Yeniden ocağın üzerine alın. İri doğranmış ceviz içlerini ve tereyağını katın. Birkaç dakika daha kaynatın. En son limon suyunu katın. 1 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan kaldırın. Marmelat sıcakken sterilize edilmiş kavanoza koyun. Soğuyunca kapağını güzelce kapatın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr