Çeşitli ülkelerin birbirinden enteresan evlilik teklifi gelenekleri
Dünya üzerindeki her ülkenin kendisine özgü bir kültürü olduğunu bilinen bir gerçekliktik. Evlilik ritüelleri hatta yemek yeme şekilleri bile değişebiliyor.
Dünya üzerindeki her ülkenin kendisine özgü bir kültürü olduğunu bilinen bir gerçekliktik. Günlük hayat uygulamaları içerisinde bile bu farklılıklar baş gösterir. Evlilik ritüelleri, cenaze seromonileri hatta yemek yeme şekilleri bile değişebiliyor. Örneğin Endonezya’da evlendikten sonra 3 gün boyunca tuvalete gidilmesi yasakken, Hindistan’da ise tuvalet kağıdı kullanılmıyor.
Bu evlilik teklifleri oldukça ilginç!
Evlilik aslında iki kişinin mutluluğu bulacağı hayatlarını birleştirip ortak olacakları bir şey. Fakat ne yazık ki hiçbir şey hayal ettiğimiz gibi gitmiyor. Hele ki işler daha evlilik teklifindeyken bozuluyorsa vay halinize! Bugün sizlere dünya üzerindeki ülkelerin evlilik teklifi geleneklerini anlatacağız. Kimisi hala kullanılırken kimisi ise sadece bir gelenek olarak eskide kalmış.
Çin
Çin gelinin ebeveynleri evlilik teklifinden önce damadın ailesine bir dizi hediye alır. Talip iyi bir aday olarak kabul edilirse, damada gelinin doğum tarihini ve saatini içeren bir kağıt sunulur. Talibin ailesi o kağıdı 3 gün boyunca bir sunağa koymak zorundadır. Bu süre içinde kötü bir şey yaşanmazsa, gelin ve damadın evlenmesine izin verilir.
Birleşik Arap Emirlikleri
Bu ülkede evlilik teklifi ritüelleri bir hayli katıdır ve bir dizi protokol ile kural peşi sıra gelir. Damadın annesinin gelinin ailesiyle konuşabilmesi ve kızının oğluyla evlenmesi için talepte bulunabilmesi adına öncelikle damadın evlenmek istediği kadına karşı duyduğu hisleri annesine açması gerekir. Teklif kabul edildiğinde, gelinin düğünü organize etmek için alacağı çeyiz üzerinde anlaşılmalı ve takı satın alınmalıdır. Gelin ve annesi tarafından seçilen bu takılar zenginlikleriyle öne çıkar ve tören sırasında takdim edilir.
Japonya
Japonya'da çiftin resmi olarak nişanlandığı törene "yuino" denir ve her iki aile arasında yapılan bir toplanmadan oluşur. Bu buluşma sırasında pirinç kağıdına sarılı 9 hediye değiş tokuş edilir. Bunlar, gelecekteki evlilik için duyguları ve iyi niyetleri sembolize eder. Zaman zaman, evliliğin verimli ve başarılı olması umuduyla "ema" plaketleri veya kartları sunulur.
Hindistan
Hint geleneklerinde evlilik teklifini aslında gelinin ailesi kabul eder. Her iki aileden aile üyelerinin de katıldığı "mangni" ya da "nischitartham" olarak bilinen bir etkinlik gerçekleşir. Birkaç ritüel gerçekleştirilir ve çiftin resmi olarak nişanlanması için yemin töreni yapılır. Nişanın bir parçası olarak, gelinin düğünden 2 veya 3 gün önce bir kına yaptırması da oldukça yaygındır.