02.10.2024-14:07 (Son Güncelleme:02.10.2024-14:07)

Cerrahpaşa Hastanesi'nde Renkli Duvarlar Projesi

Cerrahpaşa Hastanesi, hasta çocuklar için renkli duvarlar ile umut saçıyor. Gönüllü hekim adayları hayalleriyle renk katıyor.

Cerrahpaşa Hastanesi'nin Rengarenk Projesi

İstanbul'daki Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, duvarlarını renkli figürlerle süsleyerek hasta çocuklar ve ailelerine neşe katıyor.

Canlı Duvarlar Projesi

Hastanenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde gerçekleştirilen bu "Canlı Duvarlar" projesi, Tıp Fakültesi öğrencileri ve 70 gönüllü hekim adayı tarafından hayata geçirildi. Proje, Mayıs ayında başladı ve öğrencilerin özgün tasarımları toplandı.

Öğrencilerin Yaratıcılığı

CTF Sanat ve CTF Gönüllü Hekimler topluluğu üyeleri, klinik alanların duvarlarını hayal kahramanları ve çizgi film karakterleri ile donattı. Bu yaratıcı emek, hastanede tedavi gören çocuklara moral kaynağı oldu.

Prof. Dr. Özgür Kasapçopur'un Mesajı

Cerrahpaşa Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Kasapçopur, proje ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Bizler çocuklarımızın sağlığı için tüm gücümüzle çalışırken, gelecek nesillere iyi hekimler yetiştirebilmek için de büyük bir özveri gösteriyoruz. Heyecanımız ve motivasyonumuz çok yüksek. Bizimle aynı heyecanı yaşayan öğrencilerimizin gelecekte iyi birer hekim olacaklarından hiç kuşkum yok. Hasta çocuklarımızın acılarını unutturacak bu duyguyu yaşatan tüm gönüllü hekim adaylarına teşekkür ediyorum."

Cerrahpaşa'nın renkli duvarları, sağlık hizmetlerinin yanında mutluluğun da bir parçası olmayı amaçlıyor.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları binasının rengarenk figürlerle donatılan duvarları, hasta çocuklar ve ailelerinin yüzünü güldürüyor. Proje kapsamında, Cerrahpaşa Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinin öğrencilerinin oluşturduğu CTF Sanat ve CTF Gönüllü Hekimler topluluğu üyeleri, klinik duvarlarını kendi tasarımları, hayal kahramanları ve çizgi film karakterleri ile süsledi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr