22.07.2019-10:44 (Son Güncelleme:22.07.2019-10:30)

Çerkes Tavuğu Nasıl Yapılır? Çerkes Tavuğu Tarifi

Bir Çerkes yemeği olan ve adından da anlaşılacağı gibi Çerkes Tavuğu hem çok tercih edilen hem de lezzeti ile tescillenmiş bir yemek. İşte, Çerkes tavuğu tarifi...

Ceviz ve tavuğun birlikte çok yakıştığı ve misafirlerinize gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz çerkes tavuğu ile ziyafet çekebilirsiniz.

MALZEMELER

1 bütün tavuk
1 soğan
1 orta boy haşlanmış patates

SOS İÇİN

500 ceviz içi
4 dilim bayat ekmek içi
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı dövülmüş kişniş
2 yemek kaşığı zeytinyağı

ÜZERİ İÇİN

Acı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Tavuğu büyük bir tencerede haşlayın. Etleri kemiklerden ayırıp küçük parçalara bölün. Ceviz içlerine bayat ekmeği, dövülmüş sarımsağı ve baharatları ilave edip karıştırın. Yavaşça tavuk suyu ilave edip mutfak robotunda ezin. Bir miktar zeytinyağı ilave edin. Boza kıvamına gelene dek mutfak robotunda çırpmaya devam edin. Hazırladığınız sosa tavuk etini ilave edip karıştırın. Zeytinyağı ve kırmızı biberi tencerede ısıtın. Ceviz parçaları ve biberli zeytinyağıyla süsleyerek servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr