Ceviz ve tavuğun birlikte çok yakıştığı ve misafirlerinize gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz çerkes tavuğu ile ziyafet çekebilirsiniz.
MALZEMELER
1 bütün tavuk
1 soğan
1 orta boy haşlanmış patates
SOS İÇİN
500 ceviz içi
4 dilim bayat ekmek içi
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı dövülmüş kişniş
2 yemek kaşığı zeytinyağı
ÜZERİ İÇİN
Acı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Tavuğu büyük bir tencerede haşlayın. Etleri kemiklerden ayırıp küçük parçalara bölün. Ceviz içlerine bayat ekmeği, dövülmüş sarımsağı ve baharatları ilave edip karıştırın. Yavaşça tavuk suyu ilave edip mutfak robotunda ezin. Bir miktar zeytinyağı ilave edin. Boza kıvamına gelene dek mutfak robotunda çırpmaya devam edin. Hazırladığınız sosa tavuk etini ilave edip karıştırın. Zeytinyağı ve kırmızı biberi tencerede ısıtın. Ceviz parçaları ve biberli zeytinyağıyla süsleyerek servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.