03.06.2022-15:15 (Son Güncelleme:03.06.2022-17:57)

Cep telefonunuzun ömrünü uzatan ve pil sağlığını koruyan 5 püf nokta!

Apple veya Samsung marka cep telefonlarınızın şarjı daha uzun sürsün istiyorsanız pil sağlığını göz önünde bulundurmanız gerekir. Telefonunuzun örünü uzatan bu durum ile ilgili de bazı püf noktaları dikkate almalısınız. İşte, cep telefonunuzun ömrünü uzatan ve pil sağlığını koruyan 5 püf nokta..

Cep telefonlarının kullanım süresi ilerledikçe şarj süresi de bir o kadar kısalmaya başlıyor. Pil sağlığını iyileştirmek ve cep telefonunuzun ömrünü de bu sayede uzatmak istiyorsanız, bazı önerileri yerine getirmeniz gerekiyor. Uygulamaları kullanış şekliniz, arka planda açık bırakan uygulamalar ve cihaz belleğinin yeteri kadar dolmasında kaynaklı pil ömründe meydana gelen azalmaların önüne geçebilmek adına hem iPhone kullanıcıları hem de Samsung kullanıcıları için bazı püf noktalar bulunuyor.


Cep telefonunuzun ömrünü uzatan ve pil sağlığını koruyan 5 püf nokta!

Cep telefonumun pil sağlığını nasıl iyileştirebilirim, nasıl şarj edebilirim, telefonumun ömrünü nasıl uzatabilirim diyorsanız, sizin için hazırladığımız 5 püf noktaya gelin hep birlikte bir göz atalım.

* Otomatik parlaklığı açın

Maksimum oranda bir kullanım sağlamak istiyorsanız otomatik parlaklığı açmanız gerekiyor. Ekranın parlaklığının yüksek olması telefonların pil ömrünü hızlıca tüketir, unutmayın. Bu nedenle olduğunuz mekana göre ekran parlaklığının otomatik olarak ayarlanması için 'Otomatik Parlaklık' özelliğini açabilirsiniz.


* Pili tüketen tüm uygulamaları telefonunuzdan kaldırın

telefon uygulamalarının cep telefonunuzda pil ömrünü tükettiği bellidir. Ayarlar kısmında pil bölümüne gittikten sonra 'Son 10 Gün' seçeneğini tıklayın. Aşağı kaydırma durumunuzda ise pil ömrünüzün çoğunu yüzdelik olarak kullanıldığını gösteren uygulamaları görebilirsiniz.

Şayet bir uygulamanın yanında yüzde 20 işareti var ise bu son 10 gün içerisinde kullanılmış olan tüm pil ömrünün beşte birini aldığını anlarsınız. Çok fazla pil kullanımı yapan ve aynı zamanda arka plan uygulaması biriktiren uygulamalara dikkat etmelisiniz. Bu uygulamalar pil ömrünüz için kötü sonuçlar doğurur.


* Uygulamaları sürekli kapatmak zorunda değilsiniz

Cep telefonlarında bazı uygulamaları kapatmak, kullanıcıya zaman kaybettirir. Ayrıca bu davranış telefonunuza zarar da verebilir. Uygulama herhangi bir donma durumuna maruz kalmadıkça kapatmak zorunda değilisiniz. 

Apple tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada son kullanılmış olan uygulamaların yeniden gezinmeye hazır olarak bekleme modunda kaldığı söylenmişti. Özetle, kullanılmayan uygulamalar iPhone tarafından durduruluyor ve bu durum kaynakları tüketmiyor.

Kaydırmayla kapatılan tüm uygulamalar, yeniden başlatılmak zorunda kalındığında pil ömründen almak zorunda kalıyor. Sürekli olarak uygulamaları kapatmak daha sonrasında uygulamanın açılma süresini de arttırmış oluyor.


* Telefonunuzu şarj ederken sakın kullanmayın

Telefonunuz şarj olurken kullanmak bazen caziptir. Fakat bu duru bataryaya son derece zarar verebilir. telefon şarjdayken kullanmak sadece pil ömrünü azaltmaz aynı zamanda şarj döngüsünü de bozabilir. Bu nedenle özellikle telefonunuzda işlemcinin yoğun görevler olarak kabul ettiği oyunları oynamaktan ya da videoları işzemekten kaçınmalısınız.


* İnternet sekmelerinizi kapamasını otomatik olarak ayarlayın

Performansın artırılması içi internet uygulamalarındaki sekmelerin kendi kendini imha etmesini sağlamaktır. Bu durumda sekmelerin uygulamanın içinden manuel olarak kapatmak yerine tarayıcının cihazı yavaşlatan ve pil ömrünüzü azaltan kullanılmayan sekmeleri otomatik olarak kapanacak şekilde ayarlamak gerekir.

Bunun için kullanıcının yapması gereken ayarlar uygulamasını açarak burada internet'e dokunması ve içeriğinde yer alan !'Sekmeleri Kapat' kısının aktif hale getirmesi yeterlidir. Sekmeler için gün veya hafta seçeneklerini kendiniz belirleyebilirsiniz.

ertugguvenıs@outlook.com