15.10.2024-20:45 (Son Güncelleme:15.10.2024-20:45)

Cenevre'de Parlamenterlerden İsrail'e Protesto

İsviçre'de düzenlenen PAB toplantısında Türk milletvekilleri de dahil olmak üzere birçok parlamenter İsrail'i protesto etti.

Cenevre'deki Protesto

İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleşen Parlamentolar Arası Birlik'in (PAB) 149. Genel Kurulu sırasında, İsrailli yetkililerin konuşması üzerine birçok parlamenter masalara vurarak ve salonu terk ederek protesto etti.

Türk Milletvekillerinin Tepkisi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) bazı milletvekilleri de bu protestoya katılarak, İsrail'i kınamak amacıyla salondan ayrıldılar. Protesto sırasında bazı katılımcılar "Filistin'e özgürlük" sloganları atarak tepkilerini dile getirdiler.

PAB Başkanı Tulia Ackson'ın başkanlığında gerçekleştirilen oturumda, acil durum önerileri de konuşuldu. İsrailli yetkilinin söz almasının ardından, birçok ülkenin temsilcisi tepkilerini ortaya koymak için salonu terk etti. Geri döndüklerinde ise görüntülerin yanı sıra dikkat çekici bir sessizlik hakimdi.

Aralarında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) üyelerinin de bulunduğu parlamenterler, İsviçre'nin Cenevre kentinde devam eden Parlamentolar Arası Birlik'in (PAB) 149. Genel Kurulunda, İsrailli yetkilileri masalara vurarak ve salonu terk ederek protesto etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr