10.10.2024-13:19 (Son Güncelleme:10.10.2024-13:19)

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açıldı: DNA Örnekleri Yeniden İade Edildi

Cem Garipoğlu'nun mezarından alınan DNA örnekleri, inceleme sonrası tekrar kabrine konuldu.

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Yeniden Kapatıldı

İstanbul'da, 15 yıl önce Münevver Karabulut'un öldürülmesi olayının baş sanığı Cem Garipoğlu'nun mezarından alınan DNA örnekleri, yapılan incelemelerin ardından tekrar kabrine konuldu. Garipoğlu, 2014 yılında cezaevinde intihar etmişti.

Mezar Açılma Süreci

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, 3 Ekim'de açılan mezardan alınan örnekler, Adli Tıp Kurumu'nda incelenmişti. İncelemenin tamamlanmasının ardından, DNA örnekleri Cem Garipoğlu'nun Karacaahmet Mezarlığı'ndaki kabrine geri getirildi.

Defin işlemi öncesinde mezarlığın çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Zabıtalar, bölgeyi bariyerlerle kapatarak gerekli tedbirleri aldı. Cenaze nakil aracıyla getirilen DNA örnekleri, Belediye ekipleri tarafından daha önceden kazılan mezara yerleştirildi.

Defin Töreni ve Aile Üyeleri

Defin sırasında Cem Garipoğlu'nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu da oradaydı. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan bu olay, Türkiye'nin gündeminde geniş yer bulmuştu.

Olayın Geçmişi

Münevver Karabulut'un cesedi, 3 Mart 2009'da bir çöp konteynerinde bulunmuştu. Cem Garipoğlu, cinayetten dolayı 2011'de mahkemece 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 2014'te intihar eden Garipoğlu’nun ölümünden sonra, ailesinden alınan DNA örnekleri, onunla örtüşmüştü.

Daha sonra Karabulut'un babası, Garipoğlu’nun mezarının açılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmuştu. Başsavcılık bu talebi kabul ederek, gerekli işlemleri başlatmıştı.

Yapılan incelemeler sonucunda, çıkarılan örneklerin Cem Garipoğlu'na ait olduğu ve bu kişinin DNA profilinin, 2014 yılında otopsi yapılan şahısla bire bir örtüştüğü tespit edildi.

İstanbul'da 15 yıl önce Münevver Karabulut'u öldürmesinin ardından cezaevinde 2014'te intihar eden Cem Garipoğlu'nun açılan mezarından DNA incelemesi için çıkarılan örnekler yeniden kabrine konuldu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr