03.05.2024-12:34 (Son Güncelleme:03.05.2024-12:34)

Celal Başlangıç kimdir, nereli ve kaç yaşında? Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti

Sağlık sorunları sebebiyle bir süredir Almanya’da tedavi gören gazeteci Celal Başlangıç 68 yaşında hayatını kaybetti. Peki Celal Başlangıç kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte yanıtı…

Artı TV ve Artı Gerçek medya kuruluşlarının kurucu yayın yönetmeni gazeteci Celal Başlangıç, sağlık sorunları sebebiyle bir süredir Almanya’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Peki Celal Başlangıç Kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Celal Başlangıç kimdir?

İstanbul'un 1956 yılında doğan gazeteci Celal Başlangıç, meslek hayatına Ege Ekspres gazetesinde başladı ve daha sonra 1981-1984 yılları arasında Cumhuriyet gazetesinde çeşitli kademelerde görev aldı. Evrensel gazetesinin kurucu genel yayın müdürlüğü görevinde bulunan Başlangıç, aynı zamanda Radikal gazetesinin de kurucuları arasında yer aldı.


Gazetecilik kariyeri boyunca birçok ödül kazanan Celal Başlangıç'ın kaleme aldığı eserler arasında "Kanlı Bilmece", "Hayatın Rengi Gökkuşağı", "Hayata Söylenmiş Şarkılar", "Korku Tapınağı" ve "Trilye’den Yusufeli’ne Adatepe’den Derik’e Hayat Ağacıyla Yaşayanlar" gibi önemli kitaplar bulunmaktadır.

muratcankilic@haber365.com.tr