17.04.2024-16:01
(Son Güncelleme:17.04.2024-16:05)
>Çat kapı misafiriniz geliyorsa, lezzetli mi lezzetli bir poğaçayı sadece dakikalar içerisinde yapmak istiyorsanız; müjdenizi isteriz! Kıyır kıyır tadından vazgeçemeyeceğiniz lezzetli poğaça tarifi ile akşam çayınız renklenecek. Taze malzemelerle, pastane poğaçalarını aratmayacak olduğunuz bu lezzetli tarif sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Dilerseniz sabah kahvaltılarında dilerseniz öğleden sonra çaylarımızı da dilerseniz de akşam çaylarının yanında tüketebileceğiniz hafif lezzet dolu poğaça tarifi… >
Kıyır kıyır poğaça tarifi
- 1 su bardağı ölçüsünde ılık süt
- 1 su bardağı ölçüsünde yoğurt
- 1 su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 paket yaş maya ya da yarım paket ölçüsünde kurumaya
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde şeker
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
- Aldığı kadar un yaklaşık olarak 4 - 5 su bardağı ölçüsünde
- İç harcı için ise dilediğiniz malzemeler
Kıyır kıyır poğaça nasıl yapılır?
- İlk etapta maya, süt ve şekeri güzelce eritin.
- Mayanın kabarması için ortalama 5 ile 10 dakika arası bekleyin.
- Geniş bir kabın içerisinde sıvı yağ, yoğurt, yumurta birinin sarısını ayırmak suretiyle ve son olarak mayalı süt karışımınızı tuzu ekleyin.
- Yavaş yavaş un ilavesi yaparak yoğurmaya başlayın.
- Hamurunuz ele yapışmayacak kıvamda olana kadar yoğurmaya devam edin.
- Hamurunuzun üzerini örterek sıcak bir ortamda yaklaşık olarak bir saat kadar mayalanmasını bırakın. Bu noktada hamurunuzun 2 katına çıkması gerekiyor.
- Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avcunuzun içiyle yuvarlayın.
- Parçaları eliniz yardımıyla açarak içerisine hazırlamış olduğunuz ve eklemek istediğiniz iç harcınızı ilave edin kapatıp yuvarlak şeklini verin.
- Hazırlamış olduğunuz poğaçaları tek tek yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye aralıklı şekilde yerleştirip üzerlerine yumurta sarısını sürün.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında 20 - 25 dakika kadar ısıtın.
- Poğaçalarınız hazır herkese afiyet olsun…
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
DİĞER Sosyo HABERLERİ