17.04.2021-10:57 (Son Güncelleme:06.08.2024-08:50)

Çankaya’da Bir Bina Daha Boşaltıldı

Çankaya’da inşaat temelindeki hatalı kazı çalışması nedeniyle 21 bina boşaltılmasının ardından başka bir mahallede bir bina daha boşaltıldı.

Ankara’nın Çankaya ilçesi İleri Mahallesi Mektep Sokak’ta bulunan ve önündeki inşaat çalışmaları nedeniyle temelinde boşluk oluşan Açelya Apartmanı çökme riski sebebiyle yıkılmış ve 21 bina boşaltılmıştı.

900 kişinin evsiz kalmasının ardından başka bir sokakta bulunan bir bina da aynı sorun ile karşı karşıya geldi.

Çankaya İlçesi Çamlıtepe Mahallesi Tevekküller Sokak'taki boş arsada yaklaşık 3 hafta önce müteahhit G.T. tarafından bina yapım çalışmalarına başlandı. Kazı alanının bitişiğindeki üç katlı ve 10 daireli Saadet Apartmanı'nın temelinden dün toprak kayması oldu. Hasar gören apartmanın sakinleri, durumdan endişe duyarak yetkililere haber verdi.

VATANDAŞLAR MİSAFİRHANELERE YÖNLENDİRİLDİ

Olay yerine polis, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Saadet Apartmanı'ndaki vatandaşlar, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmaması için tahliye edildi. İnşaatın bulunduğu sokağa da güvenlik şeridi çekildi. Evlerinden tahliye edilen ve konaklayacak yeri bulunmayan vatandaşlar, Ankara Valiliği koordinesinde misafirhanelerine yönlendirildi.

BELEDİYE ''KORKMAYIN BİR ŞEY OLMAZ'' DEDİ

Saadet Apartmanı sakinlerinden Gamze Silay, kazıyı yaptıran müteahhide tepki göstererek, yeni başlanan inşaat kazısı nedeniyle daha önce de uyarılar yaptıklarını ifade etti. Silay, şunları aktardı:

"Kazı 3 hafta kadar sürdü. Ayın 12'sinde gördük arka bahçeye geçemiyoruz. Polis geldi, kaç kere karakola gittik. Geliyorlar, bakıyorlar, gidiyorlar. Can güvenliği yok, şu demirleri yeni koydu. 3 hafta orası 10 metre kazılı durdu. Çocuk merdivene değil de aşağıya gitse uçurumdan uçtu, umrunda değil adamın 2 bina da tehlikede şu anda. Belediye geliyor, zabıta geliyor, rapor veren yok. Belediyeden geldiklerinde, 'Korkmayın bir şey olmaz.' dediler. Bizi geri evlerimize soktular. Bugün yan binadan bağırıyorlardı. 'Boşaltın apartmanı, çöküyorsunuz' diye. Çatlaklar var ama dikey çatlak olmadığı için belediye yetkililerimiz sorun olmadığını söylüyor. Ben sallanıyorum çatır çatır sesler duyuyorum. Kayalar aşağı düşüyor. Bugün de aynı şekilde evlerimize dönebiliriz, çünkü aynı işlemi pazartesi günü de yaptık. Müteahhit beyefendiye 10 gün süre verdiler, 10 gün içinde istinat duvarı yapacakmış. Korkmamıza gerek yokmuş. Müteahhit 'Temelimi atmadan istinat duvarı yapamam.' dedi ve kabul edildi. Böyle bir şey var mı?"

''VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR, TEDİRGİNLİK VAR''

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Hasgül, meclis üyeleriyle hemen Çankaya Belediyesine ihbarda bulunup vatandaşların mağdur olmaması ve önlem alınması konusunda belediye yetkilileriyle görüştüklerini dile getirdi. Hasgül, "O çerçevede müteahhit firma, yapı denetim firması buraya davet edildi ve ivedilikle buraya müdahale edilmesi gerektiği konusunda mutabık kalındı. Biz de 'Olayın takipçisi olacağız' dedik. Çünkü burada vatandaşlarımız mağdur, korku içerisinde evlerinde yaşamaya çalışıyorlar, tedirginlik var" dedi.

''BİNALARIN DİBİNE KADAR KAZI YAPILMIŞ''

Hasgül, sorunun müteahhidin inisiyatifine bırakılmayacak kadar ciddi olduğunu söyleyerek şunları aktardı:

"Bu tip rizikolu yapılarda aslında ilk önce istinat duvarının ruhsatının, ondan sonra inşaat ruhsatının verilmesi gerekiyor. Bu konuya biz bakacağız eğer böyle bir durumsa zaten ruhsatın veriliş tarzının da yanlış olduğu ortaya çıkıyor. Rizikoysa, rizikonun en büyüğü burada var, binaların dibine kadar kazı yapılmış, binalar çatlamış, insanlar burada yaşamaya çalışıyor. Bu normal bir durum değil, takipçisi olacağız."

Olayla ilgili inceleme başlatıldığı, müteahhidin polise ifade vereceği ve inşaat çalışmalarının tekrar başlayıp istinat duvarının yapılacağı öğrenildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

TÜBİTAK Başkanı Koronavirüs Aşısı ve İla...

Kurye Terörü! Sipariş Götürdüğü Binaya İ...

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Peru'da Bir Kadın Cezasını Öpücükle Öded...

Kırklareli'de Selim Dede Aşı Olurken Göz...

Adam Genç Sekreteri Ofiste Yalnız Yakala...

Tekirdağ’da Araç Şarampole Yuvarlandı: 2...

İstanbul'da Eğlence Mekanına Baskın Anla...

Hindistan’da Korkutan Pazar Yangını: 500...

Topkapı Sarayı'ndaki Harem Hastanesi İlk...

Foseptik Çukuruna Düşen Atı İtfaiye Ekip...

Fırat Kaya'nın Yeni Şiddet Görüntüleri O...

Artık Hayvanların da Taksisi Var!

Rize'de Kar Yağışı Etkili Oldu

Arnavutköy’de Bir Şahıs Almadığı Ürünler...

Romanya'da İnanılmaz Olay!

Van'da Teröristlerin Kullandığı Silah ve...

İstanbul'da Fazla Yolcu Kavgası Karakold...

Dereye Uçan Araçtaki 3 Kişi Vatandaşlar...

Adalar’da 100’e Yakın At İBB Tarafından...

Boğaziçi Üniversitesi'nde 12 Kişi Gözalt...

Bursa'da Heyelan Faciası

Zonguldak'ta Kaçırdığı Geyiği Vuran Kişi...

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki İzinsiz Göst...

Sosyal Medya Ayağa Kalktı! Eşcinsel Diye...

Kahramanmaraş'ta Kaçakçılık Operasyonu D...

6 PKK'lı Öldürüldü!

Denizli'de Arkadaşına Yardıma Giden Esna...