Canan Karatay o besinin fişini çekti: Yıllardır yanlış tüketiliyormuş
Prof. Dr. Canan Karatay, yıllardır yanlış şekilde tüketilen bir besinin nasıl tüketilmesi gerektiğini anlattı. Anadolu’nun en büyük gizemlerinden sarımsaklı sütün faydalarından bahseden Karatay, sütün nasıl tüketilmesi gerektiğini söyledi. İşte detaylar...
Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, en güçlü kalsiyum depolarından birisi olan sütün ipini kesti. Yıllardır yapılan yanlışı ortaya çıkaran Karatay, yanlış şekilde tüketilen sütün nasıl tüketilmesi gerektiği konusunda dikkat çeken detaylara yer verdi.
Anadolu’nun en büyük gizemlerinden: Sarımsaklı süt
Sarımsaklı sütün nasıl hazırlanacağının altını çizen Karatay, süt sık sık sade tüketilince gaz sıkışmasına neden olur. İçeriğindeki laktoz sindirim sistemindeki yapıyı bozduğunu hatırlattı. Bu yüzden sarımsaklı sütü yeniden raflara çıkarılmasını tavsiye etti.
Sarımsaklı süt faydaları neler?
Üst solunum yolu hastalıklarını sıklıkla yaşayanlar için en güçlü antibiyotiktir. Sarımsaklı süt boğaz ve akciğerlere yerleşen virüsleri anında bertaraf ederek rahat bir nefes alınmasını destekler.
Kan içinde yükselen kolesterol seviyesini düşürerek kalp ve damar hastalıklarının yaşanma riskini azaltır.
Kemiklerde azalan sıvı romatizma ve eklem ağrılarına neden olur. Sarımsaklı süt bunun için en doğal ilaçtır.
Uzun süre uyku sorunu yaşayanlar için en doğal ilaç kabul edilir. Sadece rahat bir uyku sağlamaz aynı zamanda sinir sistemini güçlendirerek ruhsal hastalıkların da önüne geçer.
Sarımsaklı süt nasıl yapılır?
1 su bardağı kaynayan sütün içine 1 diş sarımsak atın. Süt taşmadan ocaktan alın. İçindeki sarımsağı çıkartıp içine bir çay kaşığı bal koyup karıştırarak tüketin.
Uyarı: ‘’Çocuklara yarım çay bardağı kadar verilmesi gerekir. Yetişkinler ise bir su bardağı kadar tüketebilir. Sarımsaklı süt kronik hastalar tarafından tüketilmemeli. Ayrıca antibiyotik ilaçlarla alınmamalı. Sağlıklı bireyler haftada 3-4 kez tüketebilir. Çocuklara ise haftada 2 kez verilmeli. Sarımsaklı süt güçlü bir antibiyotik kaynağı olduğundan fazla tüketilmesi sakıncalıdır.’’