15.04.2023-09:55 (Son Güncelleme:13.03.2024-13:39)

Canan Karatay kabızlık için mucizevi besini açıkladı: Sahurda mutlaka tüketilmeli

Canan Karatay, "Türkiye'nin gizli pandemisi kabızlıktır" açıklamasıyla sosyal medyada gündem olmuştu. Oldukça yaygın olan kabızlık rahatsızlığı için insanlar anında çözüm önerileri arıyor. Canan Karatay, yaptığı açıklamada kabızlığı geçirecek süper besini açıkladı.

Bağırsak faaliyetlerinin zor veya normalden daha az gerçekleşmesi kabızlığa neden oluyor. Kabızlığa neden olan etkenler arasında az sıvı tüketimi ve yanlış beslenme alışkanlıkları yer alıyor. Sağlıklı yaşam ve beslenme hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.

Vücut direncini koruyor ve kabızlığı bitiriyor

Mynet’te yer alan habere göre, andız pekmezinin Ramazan Ayı için biçilmiş kaftan olduğunu belirte Karatay, sahurda bir kaşık tüketilmesi gerektiğini altını çizdi. Sahurda bir kaşık andız pekmezi içenlerin vücut dirençleri artıyor. Özellikle Ramazan aylarında tutulan oruç nedeniyle vücut direnci düşüklüğü nedeniyle, kabızlık sorunu yaşanabiliyor. . Bazen de tüketilen katkı maddeli gıdalar sindirim bozukluğu meydana getirir ve insanlarda kabızlık sorunu ortaya çıkarır.

Andız pekmezinin faydaları

Düzenli tüketildiğinde kabızlığı da bıçak gibi kesen pekmezin diğer faydaları şu şekilde:

-İçerdiği esansiyel yağlar sayesinde antioksidan özellikler gösteren andız pekmezi, vücut direncini artırıyor.

-Vitamin ve mineral açısından zengin olan andız pekmezi sağlık sorunlarının tedavisinde de kullanılıyor.

-Ağız içi yaralarına iyi geliyor ve yara oluşumunu engelliyor.

-Diş eti iltihabı ve ağız kokusu gibi çeşitli ağız hastalıkları problemlerine iyi geliyor.

-Eklem, kemik erimesi ve romatizma ağrılarına iyi geliyor.

-Kemik sağlığına iyi gelerek, osteoporoz riskini azaltıyor.

-Düzenli tüketildiği taktirde toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor.

-Sindirim sistemine faydalı olarak, kabızlık gibi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor.


Andız pekmezi nasıl kullanılır?

Karar'da yer alan habere göre andız pekmezi genellikle doğal bir tatlandırıcı olarak kullanılır. Kahvaltıda peynir, zeytin ve ekmek üzerine sürülebilir veya sıcak süt veya çay ile tüketilebilir. Ayrıca, yemeklere tatlandırıcı olarak da kullanılabilir. Bazı tariflerde, andız pekmezi, tahin, ceviz veya badem ezmesi ile karıştırılarak tüketilir. Andız pekmezi, diğer tatlandırıcılar gibi fazla tüketilmemelidir. Günlük önerilen miktar, 1-2 yemek kaşığıdır.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr