Canan Karatay Ihlamuru, tüm soğuk algınlarınızı giderecek!
Havaların soğumasıyla beraber, grip, salgın hastalıklar ortaya çıkmaya başladı. Bu soğuk aylarda öksürük ve grip için en çok tükettiğimiz bitki çayı ıhlamur. Maalesef çoğu insanın bunu yanlış demlediğini belirten Prof. Dr. Canan Karatay'dan doğru ıhlamur demlemenin kurallarını sizler için hazırladık…
Ihlamuru demlerken çiçeğinden, demliğin türüne ve kaynatılmasına kadar her şey vitaminini etkiliyor. İşte Canan Karatay'dan hastalıklara karşı özel ıhlamur demlemenin püf noktaları!
Ihlamuru kaynatmayın
Öksürük ve gripten kurtulmak için ıhlamurun tüm vitamininden faydalanmak istiyorsanız kaynatmaktan vazgeçin. Prof. Dr. Canan Karatay, ıhlamur demlerken yapılan en büyük yanlışlardan birinin ıhlamuru kaynatmak olduğunu ve söylüyor ve ıhlamur neden kaynatılamayacağının cevabını bizlere veriyor.
Ihlamurun çiçeklerinin kullanılmasını tavsiye ediyor
Kaynatılan ıhlamur faydalı etkilerini kaybeder ve zararlı hale dönüştüğünü ifade eden Karatay, ayrıca daha verimli, sağlıklı sonuç alınmasını istiyorsak, ıhlamurun çiçeklerinin kullanılmasını tavsiye ediyor. Canan Karatay'ın ıhlamur tarifi şöyle...
Ihlamur için gerekli malzemeler;
1 yemek kaşığı ıhlamur
1 su bardağı sıcak su
Canan Karatay'ın ıhlamur tarifi
Karatay şu şekilde tarif etmektedir: ‘‘Ihlamuru yıkayıp süzgeçli bir çay fincanına koyun, üzerine sıcak suyu ilave edin ve 10-15 dakika demlendirip için. Ihlamuru demlerken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise porselen veya cam delikte demleyin. Ihlamur demelerken sadece çiçek kısımlarını kullanın, yaprakları kullanmayın. Kesinlikle kaynatmayın.’’
Sıcak su da demlemenin şu şekilde faydası olduğunu belirten Karatay; sakinleştirici etkisi vardır, rahat uyumayı sağlar ve soğuk algınlığına iyi gelir şeklinde bilgilendirmektedir.