06.10.2024-02:13 (Son Güncelleme:06.10.2024-02:13)

Camilerde Şehitler ve Mazlumlar İçin Dua Etme Programı Düzenlendi

Yurt genelindeki camilerde, şehitler ve mazlumlar için özel dualar yapıldı. Diyanet İşleri Başkanı önemli mesajlar verdi.

Camiler Ve Dualar

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği etkinlikle, yurt genelinde camilerde "şehitler ve mazlumlar" için dualar okundu. Bu program, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında gerçekleştirildi.

Ali Erbaş'ın Açıklamaları

İstanbul'daki Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde yer alan dua programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yatsı namazı sonrası cemaatle bir araya geldi. Erbaş, Kudüs ve Gazze'deki güncel duruma dikkat çekti.

Erbaş, "1917 yılından günümüze Kudüs'te sürekli kötülük ve zulüm yaşanıyor. 7 Ekim'den bu yana Gazze ve Filistin'de soykırımlar ve katliamlar söz konusu. Masum insanlar, zalimlerin saldırılarıyla hayatlarını kaybediyor." şeklinde konuştu.

Birlik ve Beraberlik Mesajı

Ali Erbaş, Anadolu topraklarının şehit kanlarıyla dolu olduğunu vurgulayarak, birlik ve beraberliğin önemine değindi. "Düşmanın her zaman uyanık olduğunu unutmayalım. Bizler de düşmandan daha dikkatli olmalıyız," dedi.

Başkan Erbaş, konuşmasını, şehitler ve dünya genelindeki mazlumlar için dua ederek tamamladı. Bu etkinlik, toplumda dayanışma ve dua kültürünün yaygınlaşmasını hedefliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında yatsı namazı sonrası ülke genelindeki camilerde "şehitler ve dünyadaki mazlumlar" için dualar edildi. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde gerçekleştirilen dua programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yatsı namazını kıldırdıktan sonra cemaate hitap etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr