21.03.2022-09:00 (Son Güncelleme:21.03.2022-09:26)

Çam pekmezinin her derde deva faydalarını ve püf noktaları ile çam pekmezi tarifini sizin için derledik. İşte vücudun her noktası için mucizeler yaratan çam pekmezinin yararları ve hazırlanışı...

1

Astımın doğal ilacı!


Çam pekmezi, bronşit ve astım gibi solunum rahatsızlıklarını tedavisinde doğal tedavi amacı ile kullanılmaktadır. Kozalak pekmezinin öksürük önleyici ve balgam söktürücü özellikleri de bulunmaktadır.

2

Akciğerleri temizliyor


Akciğerlerin temizlenmesine fayda sağlayan çam pekmezi akciğer rahatsızlıklarını önler.

3

Kış hastalıklarının tedavisi çam pekmezinde saklı


Üst solunum yolu enfeksiyonlarının oluşmasına engel olur. Grip ve nezle gibi bilhassa kış mevsiminde sık karşılaşılan hastalıkların tedavisinde kullanılır.

4


Çam pekmezi, hem çocukların hem de yetişkinlerin bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

5


Bağırsaklarda enfeksiyon ve mikrop oluşmasının önüne geçen kozalak şurubunun kabızlık önleyici bir etkisi bulunmaktadır.

6

Çam kozalağı pekmezi nasıl yapışır?


Çam kozalağı pekmezi için gerekli olan malzemeler: Limon, sirke, şeker, kozalak.

7


Öncelikle kozalakları 1 gün boyunca ılık suda bekletin ardından da içerisine bir dilim limon ve bir miktar sirke ekleyin. 1 gün geçtikten sonra kozalakları durulayıp sonrasında kurutun. Sıra geldi kozalakları kırmaya… Kırdığınız kozalakların içlerini açıp 8 saat boyunca kaynatın.

8


Bu süre sonunda suyun rengi kırmızıya dönecek. Ardından da kozalakları içinden ayırıp kalan suya şeker ekleyip biraz daha kaynatın. Demlemeye bıraktıktan sonra pekmezinizi afiyetle yiyebilirsiniz. Şifa olsun!

Çam kozalağı pekmezi nasıl yapılır, nasıl kullanılır, aç karnına mı içilir? Akciğerleri temizleyen kozalak pekmezinin faydaları
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR