07.01.2019-09:33 (Son Güncelleme:07.01.2019-09:25)

Buzdolabında Saklanmaması Gereken Gıdalar

Çoğu yiyeceği buzdolabında saklamayı tercih ederiz. Bu yüzden bazı yiyeceklerin aromasında bozulmalar olduğunu görürüz. Yiyeceklerin bozulmaması için yaptığımız bu uygulama, aslında daha erken çürümesine ve tadının bozulmasına sebep olur.

Çoğu yiyeceği buzdolabında saklamayı tercih ederiz. Bu yüzden bazı yiyeceklerin aromasında bozulmalar olduğunu görürüz. Yiyeceklerin bozulmaması için yaptığımız bu uygulama, aslında daha erken çürümesine ve tadının bozulmasına sebep olur. İşte buzdolabında saklanması halinde bozulabilecek yiyecekler...

Sarımsak

Buzdolabınızın sarımsak kokmasını ve sarımsağın kendine has kokusunu kaybetmesini istemiyorsanız sarımsakları kapalı ve kuru bir yerde muhafaza etmelisiniz.

Elma

Buzdolabında sakladığınız elmalar tazeliğini yitirir.

Bütün Karpuz

Karpuz içindeki antioksidanların kaybolmasını istemiyorsanız kesilmemiş karpuzları buzdolabında bekletmemelisiniz.

Domates

Buzdolabında bekletilen domatesler hem kısa sürede yumuşayacak hem de kendi özel dokusunu kaybedecektir.

Bal

Buzdolabında bekletildiğinde kristalleşen ve katılaşan bal tadını kaybedebilir. En iyi saklama koşulu kuru ve serin bir yeri tercih edebilir, bu şekilde sakladığınız balları uzun süre tüketebilirsiniz.

Fesleğen

Fesleğenler buzdolabında saklanırsa direk ölür. Fesleğenleri taze tutmak için ya su içinde ya da dışarıda saklamalısınız.

Çekilmiş Kahve

Kuru ve güneş almayan bir yerde saklayacağınız çekilmiş kahveyi uzun zaman boyunca taze bir biçimde tüketebilirsiniz.

Soğan

Sarımsak gibi soğanda buzdolabında saklanmaması gereken yiyeceklerdendir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


Haber365
bilgi@haber365.com.tr