03.10.2024-23:17 (Son Güncelleme:03.10.2024-23:17)

Büyük Gelen Palto Filmi Sakarya'da Gösterildi

Filistinli yönetmen Nawras Abu Saleh'in 'Büyük Gelen Palto' filmi Sakarya'da büyük ilgiyle izlendi.

Filistinli Yönetmen Nawras Abu Saleh'in Eseri Sakarya'da İzleyicilerle Buluştu

Filistinli sinemacı Nawras Abu Saleh'ın merakla beklenen filmi 'Büyük Gelen Palto', Sakarya'da gerçekleşen özel bir etkinlikle izleyicilere sunuldu. Etkinlik, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kültürel sanat programları kapsamında Sosyal Gelişim Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Film İzleyicileri Derin Düşüncelere Sürükledi

Sinemaseverler, filmin gösterimi sırasında yönetmen Saleh ile birlikte, 1987-2011 yılları arasında Filistin'de yaşanan olayları, iki intifada ve Oslo Anlaşması süreçlerini anlatan bir kahramanın çocukluğundan gençliğine dek yaşadıklarını keşfetti.

Yönetmenin Mesajı: Acılarımızı Dünya ile Paylaşmak

Gösterim sonrası, yaklaşık 1.5 saat süren filmi takip eden bir söyleşi gerçekleştirildi. Tercüman aracılığıyla katılımcılara seslenen Saleh, Filistin'de yaşanan gerçekleri tüm dünyaya ulaştırmanın önemine vurgu yaptı. "Davamızı bütün dünyaya etkili şekilde göstermemiz gerekiyor. Biz istiyoruz ki bu filmleri Batı'ya gösterelim, onlar da anlasınlar yaşadığımızı," dedi.

Yenilikçi Projeler Yolda

Türkiye'de beş yıldır yaşayan Nawras Abu Saleh, yeni projeleri hakkında da bilgi vererek izleyicilerin sorularını yanıtladı. Etkinlik, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin'in yönetmene hediyelerini takdim etmesiyle sona erdi.

Filistinli yönetmen Nawras Abu Saleh'in "Büyük Gelen Palto" filmi, Sakarya'da izleyiciyle buluştu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr