20.10.2024-18:47 (Son Güncelleme:20.10.2024-18:48)

Bursa'da Yahya Sinvar İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Bursa'da İsrail'in saldırısında hayatını kaybeden Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bursa'da Gıyabi Cenaze Namazı

İsrail'in saldırısında yaşamını yitiren Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar için Bursa'da gıyabi cenaze namazı düzenlendi. Tören, Setbaşı Köprüsü'nde toplanan Gazze Dayanışma Platformu üyeleri ile vatandaşların katılımıyla yapıldı.

Topluluk Tezahüratlarla Yürüdü

Gazze'ye yönelik saldırılara tepki göstermek üzere bir araya gelen kalabalık, Sinvar'ın fotoğraflarının yer aldığı pankartlarla Ulu Cami'ye kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık slogan atan grup, burada gıyabi cenaze namazı kıldı.

Dualar ve Açıklamalar

Namazın ardından, Yahya Sinvar ve Filistin'de şehit olanlar için dualar yapıldı. Gazze Dayanışma Platformu adına konuşan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği Başkanı Oktay Sarı, Sinvar'ın vasiyetini dinleyicilere aktardı.

Sarı, Filistin halkının mücadelesinin katliamlarla sona erdirilemeyeceğini belirterek, "Bu temiz kanlar, katil güruhunu topraklarımızdan sürmek için direnişçilere güç verecektir. Şehitlerin kanı, sadece Filistin'e değil tüm insanlığa örnek olacaktır" dedi.

Acil Bir Direniş Çağrısı

Sinvar'ın kararlılığına dikkat çeken Sarı, “Umutsuz olmamalıyız. Acılarımız büyük olabilir, fakat bu bir imtihandır. Gazze için tüm imkanlarımızı seferber etmeli ve şehitlerimizin mücadelesini dünya gündemine taşımalıyız" diye ekledi.

Konuşmanın ardından kalabalık, basın açıklamasını izleyip dağıldı.

İsrail'in saldırısında yaşamını yitiren Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar için Bursa'da gıyabi cenaze namazı kılındı. Setbaşı Köprüsü'nde toplanan Gazze Dayanışma Platformu üyeleri ile vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki ve Filistin'deki insanlara destek amacıyla sloganlar atarak Sinvar'ın fotoğrafının bulunduğu pankartlarla Ulu Cami'ye kadar yürüdü. Grup, burada Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından Sinvar ve Filistin'de hayatını kaybedenler için dua edildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr